Darivanje krvi ovog utorka u Sesvetama i u petak u S. Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.1.2023. 9:17:53
Darivanje krvi ovog utorka u Sesvetama i u petak u S. Kraljevcu

Foto: Plakat

Crveni križ predstojeći tjedan organizira dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, u Sesvetama i Sesvetskom Kraljevcu.




Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama  bit će održana ovog utorka, 17. siječnja u vremenu od 13 do 17,30 u prostoru Obrtničkog doma u Ninskoj 11c u Sesvetama. Osim ove akcije ovaj će tjedan biti održana još jedna akcija, u Sesvetskom Kraljevcu u petak, 20. siječnja od 15 do 18,30 u prostoru vatrogasnog doma.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.   Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:55:46

Create Account