Denivelaciju pruge u Jelkovečkoj treba izgraditi grad, a ministarstvo vraća 100% iznosa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.1.2022. 12:39:24
Denivelaciju pruge u Jelkovečkoj treba izgraditi grad, a ministarstvo vraća 100% iznosa

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Denivelacije pružnih prijelaza ne financiraju Hrvatske željeznice, no ministar Butković nudi Tomaševiću potpuni povrat novca za tu namjenu.



Kada je krajem prošle godine ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio Sesvete u društvu s glavnim direktorom HŽ infrastrukture Ivanom Kršićem, upitali smo ga hoće li HŽ infrastruktura konačno izgraditi taj podvožnjak ispod pruge u Jelkovečkoj ulici. Kršić nam je tada odgovorio da HŽ infrastruktura ne financira takve zahvate, jer takvi objekti nisu dio imovine tog poduzeća, investitor mora biti vlasnik prometnice ili nadležna jedinica lokalne samouprave, a to je u ovom sesvetskom slučaju grad Zagreb. Obzirom da su dio imovine HŽ infrastrukture kolodvor i do sad neizgrađene nadstrešnice na peronima, nadajmo se da će HŽ uložiti koju kunu i u Sesvetama za tu namjenu, 


Slušajući naše pitanje direktoru, ministar Butković se nadovezao da grad treba biti investitor, provesti sve potrebne radnje, izgraditi objekt, a potom zatražiti povrat od njegova ministarstva i tu nema nikakvih problema.


"Bilo bi dobro da gradonačelnik što prije pokrene proces ostvarenja tog projekta, a ja jamčim povrat sredstava 100% investicije. Kad mi se javi, ako mi se javi po tom pitanju, sve ćemo riješiti bez problema", rekao nam je Butković pitajući pri tom što je do sad u toj priči napravljeno.


A izrađen je idejni projekt u kojem se lijepo vidi da je investitor grad Zagreb. I to je za sada sve. U gradskoj četvrti Sesvete, saznajemo, poslali su nedavno upit u nadležne gradske službe o statusu projekta denivelacije i još uvijek nisu primili nikakav odgovor. Vjerojatno zato što dalje od idejnog projekta više nije ništa poduzeto.  




O djelovanju u smjeru izgradnje sesvetskog podvožnjaka  očito je potrebna politička odluka nove gradske vlasti. Ako se ili kada se ona donese, tek tada se mogu očekivati neki novi momenti. Hoće li se uskoro početi intenzivnije odvijati ikakve aktivnosti na denivelaciji pružnog prijelaza Jelkovečka čijom bi izgradnjom uvelike se olakšao život mnogim građanima Sesveta i drugima koji tuda prolaze ovisi isključivo o gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Ministar Oleg Butković čeka s novcima. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:33:07

Create Account