Dječji vrtić Kraljevec i dvorana OŠ Sesvete idu u projektiranje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2019. 16:02:20
Dječji vrtić Kraljevec i dvorana OŠ Sesvete idu u projektiranje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Odabrani su projektanti za projektiranje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec i sportske dvorane OŠ Sesvete.



Nakon provedenog javnog natječaja odabrani su projektanti za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec i sportske dvorane Osnovne škole Sesvete.


Sportsku će dvoranu projektirati arhitektonska tvrtka Arhingtrade, a procijenjena vrijednost izrade projekta je 256 tisuća kuna.


Projektiranje zgrade Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec dobilo je Arhitektonski ured 9090. Procijenjena vrijednost izrade projektne dokumentacije je puno veća negoli za sportsku dvoranu, jer je i objekt puno veći i  kompleksniji, a procjenjuje se na više od 850 tisuća kuna.


Projekt za sportsku dvoranu mogao bi biti završen do kraja godine, potom uskoro i izdana građevinska dozvola, odabir izvođača radova očekuje se na proljeće, a ukoliko ne bude žalbenog postupka objekt bi mogao biti završen do kraja naredne godine.


Što se tiče vrtića projekt bi mogao biti završen početkom naredne godine, odabir izvođača radova trebao bi uslijediti također na proljeće, a ako bude tako, djeca bi mogla krenuti u vrtić na početku školske godine 2021. 


"Vjerujem da dobro znadete koliko sam se zauzimao za projekt vrtića još dok sam bio predsjednik Vijeća, cijelo vrijeme sam stalno dosađivao nadležnima u gradu po pitanju tog projekta, a isto tako se nastavilo i s novim predsjednikom Stjepanom Kezerićem, te smo zajedno to gurali i nebrojeno puta osobno usmeno ili pismeno kao Vijeće g.č. Sesvete tražili da se postupci ubrzaju, i evo ga, konačno konkretno se ide u realizaciju", rekao nam je zamjenik predsjednika VGČ Sesvete Dražen Markota dodajući kako bi novi vrtić trebao imati 14 grupa za tristotinjak djece. 


Ova dva objekta su najznačajniji objekti javne društvene namijene koji će u narednom razdoblju biti izgrađeni u Sesvetama. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account