Djed Mraz je stigao u Planinu Donju, vatrogasci ponovo priredili božićnu veselicu kod doma

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.12.2022. 9:08:42
Djed Mraz je stigao u Planinu Donju, vatrogasci ponovo priredili božićnu veselicu kod doma

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Uobičajeno već niz godina u Planini Donjoj na posebno uređenom prostoru ispred vatrogasnog doma dočekuje se Djed Mraz, te svima nudi besplatna okrjepa.



Planinci već niz godina organiziraju božićnu manifestaciju koja okupi mještane, njihove goste, a ponajviše djecu. Na lijepo uređenom prostoru ispred vatrogasnoga doma postavili su štandove na kojima nude okrjepu, čaj, kuhano i nekuhano vino, kobasice, ali i slastice i to sve besplatno, svakome tko dođe. Imaju svoje izvore  donatore koji pokrivaju troškove organizacije. 


Jedini, koliko je nama poznato, barem na gradskom području imaju pravi grandiozni drveni tron na kojem sjedi Djed Mraz kada dođe djeci podijeliti darove, te se potom s njima fotografira, a u krilo u znaju sjedi i djevojke, pa čak i mlade mame (dok tate uživaju u ponuđenim delicijama). Tu su odmah i prave zaprežne sanjke, kakvima su negda Planinci iz okolnih šuma dovozili drva i po snijegu prevozili i druge terete.  


Uoči dolaska djeci najdražeg djedice u crvenom, koji se do doma dovezao kočijom i kojima Marijana Puzaka, u domu su vrijedne Planinke organizirale božićnu predstavu San male Ane koju su napeto mališani odgledali sve do sretnog završetka.


Uz DVD Planinu Donju, manifestaciju je suorganizirao M.O. Planina Donja a u božićno ukrašavanje mjesta uključili su se i mnogi mještani, pa tako Planina Donja neslužbeno slovi za božićno najukrašenije sesvetsko naselje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.12.2023. 11:38:55

Create Account