Do kad ćemo uništavati vozila na željezničkom prijelazu kod sajmišta?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2020. 13:56:29
Do kad ćemo uništavati vozila na željezničkom prijelazu kod sajmišta?

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zbog izrazito lošeg stanja cestovnog prijelaza preko željezničke pruge kod sajmišta pobunili se i sesvetski vijećnici.




Željeznički prijelaz u Sesvetama prema Jelkovcu kod sajmišta u vrlo je lošem stanju, što se tiče kolnog prijelaza. Pragovi među šinama su dotrajali, olabavljeni, na kime potrebnim mjestima više nema niti vijaka kojima su bili učvršćeni za podlogu. To je na prošloj sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete zasmetalo i vijećnike koji su zatražili da se HŽ-u uputi zahtjev za hitnim popravkom prijelaza.


"Očito da nećemo tako brzo dočekati tu denivelaciju prelaska pruge, pa bi bilo dobro da se taj prijelaz uredi barem kao onaj na prijelazu Sesvetska Sela/Selnica gdje su postavljeni novi materijali i nema takvih vibracija kao ovdje da vozilo jedva u prvoj prelazi prugu", komentirala je Nataša Klarić Vučkov s kojom su se složili svi vijećnici, te je odlučeno da se na potrebne instance uputi zaključak kojim se traži hitna sanacija ovog prijelaza.


Inače, idejni projekt za denivelaciju je izrađen, no  od tada nema novih informacija da se nešto konkretno radi, odnosno da je donijeta odluka o nastavku projekta prelaskom na slijedeći korak, a što bi trebao napraviti HŽ.


Obzirom da doista vjerojatno denivelacije neće biti tako skoro, uređenje cestovnog prijelaza trebalo bi hitno biti riješeno.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:33:07

Create Account