Dobrovoljno darivanje krvi narednog utorka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.8.2019. 9:06:51
Dobrovoljno darivanje krvi narednog utorka

Foto: Ilustracija

Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama ovoga puta bit će održano u utorak, 20. kolovoza.



Crveni križ u Sesvetama u ljetnim mjesecima obično je organizirano dobrovoljno darivanje krvi u prvom dijelu kolovoza. Isto tako već uobičajeno dan darivanja krvi u Sesvetama je četvrtak. Međutim voditelj Crvenog križa za Sesvete Željko Turčić kaže da obzirom da je blagdan Velike Gospe u četvrtak, željeli su prvotno prebaciti tjedan kasnije.


"Pa pokušali smo izaći u susret dobrovoljnim darovateljima krvi koji su u prvoj polovini kolovoza još dobrim dijelom na godišnjim odmorima, pa smo malo pomaknuli datum akcije. S druge strane, četvrtak, 22. kolovoza nije odgovarao Zavodu za transfuzijsku medicinu, jer su godišnji, a tog su im dana sve mobilne ekipe na terenu, stoga smo odlučili na mali eksperiment i imat ćemo umjesto u četvrtak, ovaj puta akciju u utorak, pa ćemo vidjeti koliko će to odgovarati darovateljima", rekao nam je Turčić.


Stoga poziv svim dobrovoljnim darovateljima krvi, dođite na akciju ddk u utorak, 20. kolovoza na uobičajeno mjesto u uobičajenom terminu, dakle u prostorije druženja sesvetskih obrtnika Ninska 16c u vremenu od 11,30 do 16,30. 


Poseban poziv ide onim našim mladim, punoljetnim i zdravim sugrađanima koji do sad još nikada nisu davali krv, da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:55:46

Create Account