Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama naredni utorak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2021. 11:56:01
Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama naredni utorak

Foto: Zavod za transfuzijsku medicinu

Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama bit će održano ovog utorka, 16. studenog u prostorijama Udruženja obrtnika Sesvete.




Crveni križ u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba provodi akciju ovog utorka, 16. studenog na uobičajenoj lokaciji u Domu obrtnika Ninska 11c u vremenu od 12,30 do 17,30. To je vremenski raspon od kada do kada se može pristupiti akciji. 


Organizatori podsjećaju da je potrebno sa sobom ponijeti maskicu, te osobnu iskaznicu koju smo ionako dužni na javnim mjestima uvijek imati kod sebe.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.  Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. 


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:55:46

Create Account