Dodijeljene nagrade iz Natječaja najljepša fotografija Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.4.2019. 13:26:41
Dodijeljene nagrade iz Natječaja najljepša fotografija Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U sesvetskom Šahovskom klubu u srijedu navečer  proglašeni su pobjednici Natječaja za najljepšu fotografiju Sesveta. 



Više od stotinu fotografija konkuriralo je ove godine za izbor najljepše fotografije Sesveta. Bodovi su se prikupljali putem lajkova na fejs stranici ZIPS-a, te bodovima stručnog ocjenjivačkog suda. Iako su fejs lajkovi činili tek 40% ukupnih bodova, čini se da su ipak oni presudili, jer im se i žiri uglavnom priklonio, tako da su u većini pobjednici oni s najviše lajkova, uz tek neke izuzetke.


Pobjednička fotografija je Zalazak sunca autorice Dorije Rukavine, drugo mjesto zauzeo je Suton - fotografija grupe zgrada Luke autora Karla Jagatića, dok je treće mjesto zauzeo Matija Lipar s fotografijom Planina Gornja.


"Da se mene pita možda bi neke druge fotografije pobijedile, no, ja nisam kompetentan niti smo mi iz organizacije htjeli išta utjecati na ocjene nego smo to prepustili stručnom ocjenjivačkom sudu u kojem su bili naši eminentni vizualni stručnjaci kao primjerice Sanela Raič, naša sugrađanka i akademska slikarica, a bilo je tu još profesora iz zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i profesionalnih fotografa", rekao je glavni organizator, potpredsjednik ZIPS-a Radoslav Dumančić. 


Cilj natječaja bio je svakom fotografijom promovirati Sesvete u dobrom svijetlu, jer ako nećemo sami sebe promovirati, neće niti itko drugi. 


Autorica pobjedničke fotografije za nagradu je dobila put u Rim sedam dana za dvije osobe, sponzora putničke agencije Kraljica mira, čiji je vlasnik i direktor Slavo Mandurić također bio nazočan  na proglašenju pobjednika, jedino nije bilo pobjednice koja je moguće bila spriječena doći osobno preuzeti nagradni vaučer.


Drugoplasirani Karlo Jagatić osvojio je informatički tečaj sponzora Narodnog sveučilišta Sesvete, međutim i on je izostao s proglašenja, kao i trećeplasirani Matija Lipar koji je zbog drugih obveza bio spriječen doći na proglašenje, međutim nagradu, večeru za četiri osobe u Izletištu Polovanec u Đurđekovcu, preuzeo je njegov otac. 


Proglašenju pobjednika nagradnog natječaja nazočio je i predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić koji je rekao da se radi o vrijednoj akciji koja doprinosi boljoj percepciji cijele gradske četvrti, kako samih njenih žitelja, tako i drugih građana Grada Zagreba ili s ostalih područja.


Na proglašenju je bilo još nekoliko sudionika natječaja koji ovoga puta nisu osvojili nagrade, no Dumančić im je zajedno s nazočnim predsjednikom ZIPS-a Antom Damjanovićem zahvalio na sudjelovanju uz poruku da ne odustanu, nego da i nadalje sudjeluju u aktivnostima koji promoviraju područje na kojem živimo.  




Pobjedničke fotografije:


1: Dorija Rukavina,  Zalazak sunca, Bistrička




2. Karlo Jagatić,  Suton




3. Matija Lipar, Planina Gornja



Create Account