Dolenec: Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec najveći je kojeg ćemo izgraditi i gradnja kreće početkom naredne godine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2022. 13:40:35
Dolenec: Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec najveći je kojeg ćemo izgraditi i gradnja kreće početkom naredne godine

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Početkom 2023. godine bit će završen dječji vrtić u Kašini, a istovremeno počinje izgradnja vrtića u Sesvetskom Kraljevcu.



Najveća potražnja za upisom u dječji vrtić od cjelokupnog gradskog prostora svakako je u Sesvetama. U tijeku je izgradnja vrtića u Kašini, a koji bi po obećanju vladajućih prilikom polaganja kamena temeljca, trebao biti završen 24. studenoga, međutim, zamjenica Dolenec sada kaže da će vrtić u funkciju početkom naredne godine.


Početkom 2023. trebali bi konačno početi i radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Sesvetskom Kraljevcu. Izjavila je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. 


"Osim tri vrtića koji su trenutno u izgradnji, Kašine, Ivanje Reke i Odranskog obreža, europsko sufinanciranje dobili smo za ukupno 16 vrtića uključujući ta tri vrtića i Sesvetski Kraljevec. Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec je najveći novi vrtić koji ćemo izgraditi u ovom mandatu, za njega su predviđena sredstva u proračunu slijedeće godine jer je pokrenuta javna nabava za izvođača radova i bude li sve u redu s tim procesom već početkom 2023. godine počinje izgradnja tog vrtića", odgovorila je na naše pitanje Dolenec dodajući da je planirani rok za izvršenje radova 12 mjeseci.


Također napomenula je da će dodatna vrtićka mjesta biti uređena i u određenim objektima mjesne samouprave i sva idu u realizaciju u narednoj godini.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 16:32:02

Create Account