Drago Prgomet u petak posjetio Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.8.2019. 23:56:33
Drago Prgomet u petak posjetio Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet posjetio je u petak kasno popodne Sesvete gdje je nazočio sjednici Vijeća G.č. Sesvete i posjetio Šahovski klub.




Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet u petak kasno popodne nazočio je sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete, te se upoznao s projektima koji su u tijeku ili čekaju realizaciju, ali i s  problemima građana, većinom komunalne prirode. 


"Posao je nas zastupnika u Gradskoj skupštini i osobito mene kao predsjednika da budemo na terenu, da čujemo probleme, prijedloge  incijative građana, jer tako lakše ostvarujemo planove i ciljeve našega grada odnosno rješavamo određena pitanja koja tište građane", izjavio nam je Prgomet dodavši kako mu je jasna njegova pozicija nasuprot izvršne pozicije gradonačelnika s njegovim uredima. 


"Mislim da Gradska skupština ima prilično velike ovlasti, a u suradnji s izvršnom vlašću neke projekte koji su na čekanju možemo malo pogurati, pomoći u rješavanju nekih drugih pitanja ili dati inicijativu za rješavanje nekih pitanja koji su negdje zapeli", nadovezao se predsjednik skupštine. Upitali smo ga je li prilikom dolaska u Sesvete mjerio vrijeme trajanja putovanja, a on nam je uz osmijeh rekao da je, te da je podcijenio sesvetsku prometnu gužvu.  Naravno da smo time aludirali na projekt izgradnje produžetka Branimirove kroz Sesvete.


"Već smo lani u u dogovoru mi iz gradskog HDZ-a s gradonačelnikom riješili pitanje financiranja Branimirove i vjerujte da novac nije problem. Mi ćemo i nadalje inzistirati na rješavanju i vjerujem u snažniji zamah ostvarenja tog najvažnijeg sesvetskog projekta", zaključio je Prgomet rekavši na kraju razgovora da će za mjesec dana ponovo posjetiti Sesvete gdje će se opet susresti s vodstvom ove najveće gradske četvrti kako bi se vidjelo što je od dogovorenog izrealizirano.


Po završetku sjednice, Drago Prgomet prošetao je središtem Sesveta, gdje smo ga uslikali s potpredsjednikom udruge Zelene i plave Sesvete Radoslavom Dumančićem u pozadini s obnovljenim tornjevima crkve, a potom je posjetio i prostorije Šahovskog kluba gdje ga je dočekao predsjednik sesvetskog HDZ-a Ante Plazonić. U klubu se susreo i pozdravio s djecom i mladim šahistima, te je vidjevši koliko mladih ovdje igra šah izrazio potporu klubu, a što bi možda uskoro moglo biti i konkretizirano.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account