Droga mu nije bila dovoljna, u sesvetskom stanu skrivao i lude gljive

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.2.2023. 13:34:45
Droga mu nije bila dovoljna, u sesvetskom stanu skrivao i lude gljive

Foto: Wikipedia, na fotografiji gljiva Psilocybe pelliculosa

Osim "klasike" marihuane i amfetamina, na narko tržištu nudio i halucionidne gljive Psilocybe.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje na 31-godišnjakom i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine  marihuane, amfetamin te je radi daljnje preprodaje obavljao uzgoj gljiva Psilocybe iz koje se određenim postupkom izdvaja opojna tvar psilocybin. Psilocibin na organizam ima halucinogen efekt slično kao LSD. 


Na fotografiji gljiva Psilocybe semilanceata


Osumnjičeni je, tvrde u policiji, potom navedene zabranjene tvari skrivao, prepakirao i vagao u stanu na području Sesveta da bi tako pripremljenu drogu dalje prodavao.

 

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili obavljenom pretragom stana kojim se koristio osumnjičeni 31-godišnjak  na području Sesveta te je tom prilikom pronađeno 405 grama amfetamina, 47 grama marihuane i 360 grama gljiva Psilocybe, kao i  dvije digitalne vage za precizno mjerenje s tragovima droge.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom odvjetništvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.7.2023. 10:09:42

Create Account