Dugo Selo europskim novcima gradi sportski centar za 100 milijuna kuna, u Sesvetama ni za pikulanje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.6.2022. 11:44:15
Dugo Selo europskim novcima gradi sportski centar za 100 milijuna kuna,  u Sesvetama ni za pikulanje

Foto: Vizual/grad Dugo Selo

Dok grad Zagreb, barem prema dosadašnjim javnim spoznajama, ne zna što bi, kako bi, gdje bi i kojim novcima gradio sportsku infrastrukturu, susjedni gradić izgradit će cijeli sportski centar vrijedan 100 milijuna kuna.



Potrebe u Dugom Selu, dakako postoje, no od kuda tom gradiću toliki novci' Pametni znaju gdje ih pronaći, u Europi koja za takve projekte ulaže golema sredstva. 


Planira se izgradnja dvije dvorane, teniski teren, tri malonogometna terena, kuglana, veliki nogometni tereni i sl. Glavni nogometni teren bio bi ustvari stadion sa 6000 sjedećih mjesta. Predviđena je gradnja prostora dimenzija 218 puta 28 metara na tri etaže, s podzemnom garažom, a na vrhu bi bio hostel u kojem bi bili smješteni svi sportaši koji dolaze u Dugo Selo na natjecanje. 


Čestitamo susjedima!


A gdje smo mi?  Potrebe sportske infrastrukture u Sesvetama su enormne. Odmah, ovog trenutka potrebna je prava sportska dvorana za rukomet i košarku. U Sesvetama se posljednjih godina stvara veliki rukometni klub kojem apetiti sve više rastu u cilju napada samog hrvatskog vrha, a već drugu sezonu rukometaši Sesveta igraju europske utakmice. U budućnosti će toga biti još i više i postojeća infrastruktura više nije dovoljna. Dodajmo tu i ženski rukomet, dugi niz godina u prvoj ligi, sa sve boljom mladom ekipom s kojom slijedi povratak prema vrhu što također traži bolje uvjete. Tu je i košarkaški klub kojem na utakmice redovito dolaze njihovi brojni  vjerni navijači. 


A tek smo kod jedne sportske dvorane koja bi uglavnom trebala biti namijenjena klubovima i natjecateljskim sportašima. Gdje su dvorane za rekreativce kojih umnogome nedostaje, a da ne govorimo o atletskoj infrastrukturi koje u Sesvetama nema. Nema naravno niti nešto puno Sesvećana koji se bave atletikom, upravo zato jer nemaju za to uvjete. A kraljica sporta u nekim svojim segmentima, dobro znaju svi sportaši, osnova je svakom sportu.  Naravno i mnogi drugi sportovi u Sesvetama vape za sportskom infrastrukturom, no, ne mogu si pomoći.


Sportski centar u Dugom Selu ne gradi se u središtu naselja. Kad pogledate neke okolne sredine, uglavnom su novi sportski objekti malo izmješteni izvan središta uz primjerenu prometnu komunikaciju radi lakšeg dolaska i povratka. Takav koncept, smatramo, bio bi primjeren i Sesvetama, a lijepe livade u središtu naselja žude da ostanu i lijepe i livade s mogućnošću pretvaranja u park. 


Ima prostora u Sesvetama za gradnju sportskog centra, možda istog takvog kakvog grade Dugoselci, samo to treba artikulirati prema gradu. I naravno, očekivati pozitivan odgovor, jer bez političke odluke gradskog vrha, kako je to bio slučaj u Dugom Selu, ništa se ne može učiniti. ...a Europa novce za to ima i daje!


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2024. 13:16:57

Create Account