DVD Adamovec izveo u mjesnoj školi vježbu evakuacije i spašavanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2023. 10:23:46
DVD Adamovec izveo u mjesnoj školi vježbu evakuacije i spašavanja

Foto: DVD _Adamovec

U suradnji s OŠ Ivana Granđe, PŠ Adamovec, DVD Adamovec izveo je vježbu akcije zaštite i spašavanja.



Dogodio se požar u adamovečkoj školi za vrijeme nastave. Obaviješten je lokalni DVD koji već za nekoliko minuta stiže na mjesto događaja. U međuvremenu učiteljice smiruju djecu da bez panike, ali žurno iziđu iz požarom zahvaćene zgrade u čemu im u konačnici pomažu vatrogasci. Navalni vod pak započinje gasiti krov zgrade koji je zahvatio požar i ubrzo sve stavljaju pod kontrolu.


Srećom, ovo nije priča iz stvarnog događaja, nego scenarij za vježbu spašavanja iz škole koju vatrogasci i škola povremeno trebaju odrađivati zajedno, kako bi u slučaju stvarne ugroze svi znali pravilno postupati, a jučer, 1. lipnja je DVD Adamovec održao u tom smislu vježbu u područnoj školi Adamovec.


Uz navedeno, zaposlenicima škole održana je kratka prezentacija i edukacija gašenja požara aparatima. Naime, poznato je da presuđujuće mogu biti one prve sekunde od početka požara, pa tako ponekad zaposlenici ispravnim aparatima mogu učiniti više negoli vatrogasci dok stignu na požarište, a požar se već razbuktao. Zato su potrebni ispravni aparati i educirano osoblje, pa ovakvi događaji u smislu vježbe nekada možda vrijede i života.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.9.2023. 16:58:35

Create Account