DVD Adamovec završio EU projekt s novom opremom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2023. 14:10:28
DVD Adamovec završio EU projekt s novom opremom

Foto: DVD Adamovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Adamovec preuzelo je vrijednu opremu koja će zamijeniti istrošenu i pohabanu tijekom akcija na području pogođenih zagrebačkim i petrinjskim potresom.



Financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije, DVD Adamovec  je ostvario ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za "Izvanrednu i povećanu nabavu nove opreme za potrebe službi spašavanja, te povrat uloženih sredstava".


Članovi DVD-a Adamovec sredstva su ostvarili u sklopu operacije "Zagreb/Petrinja - DVD Adamovec 2020-2021". Ukupno je u sklopu ugovora FSEU.2022.MUP.305 odobreno 352.391,25 kuna. Nova oprema financirana je iz Fonda solidarnosti Europske unije. Sredstva su u potpunosti iskorištena za izvanrednu nabavu nove vatrogasne opreme za potrebu zamjene uništene, oštećene ili rashodovane vatrogasne opreme tijekom mnogih intervencija spašavanja i sanacije nakon Petrinjskog potresa.


"Mislim da smo tu opremu zaslužili temeljem našeg angažmana nakon oba potresa, te zahvaljujem svima koji su sudjelovali kako u sanaciji šteta od potresa, tako i onima koji su pomogli ovo ovog projekta", rekao je zapovjednik DVD-a Adamovec, David Beštak,


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 12:04:21

Create Account