DVD Kučilovina dobila vrijednu opremu novcima EU

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.1.2022. 9:20:29
DVD Kučilovina dobila vrijednu opremu novcima EU

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sudjelovanjem u EU projektu "Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.03.2020.", DVD Kučilovina dobila je opremu u vrijednosti većoj od pola milijuna kuna.




DVD Kučilovina spada u red dva - tri sesvetska vatrogasna društva s najviše izlazaka na intervencije. Iz njih su i stotine sati rada na pomoći saniranja šteta nastalih velikim zagrebačkim potresom. U tim mnogobrojnim akcijama naravno da su vrlo intenzivno rabili, te i oštetili svoju opremu koju su sada, zahvaljujući europskim namjenskim sredstvima umnogome obnovili. 


"Dobrovoljno vatrogasno društvo Kučilovina sklopilo je 04.listopada 2021. Godine s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ugovor (FSEU.2021.MUP.002) o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu projekta “Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.03.2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije”, kazuje nam zapovjednik DVD-a Kučilovina Ivica Blažinović.


Ukupna vrijednost opreme u iznosu 508.424,99 kn financirana je iz Fonda solidarnosti Europske unije, a sredstva su iskorištena u potpunosti za izvanrednu nabavu nove vatrogasne opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene oštećene, uništene ili rashodovanje opreme.


"Želio bih podsjetiti dsa je Dobrovoljno vatrogasno društvo Kučilovina u 2020. godini imalo odrađeno 285 vatrogasnih intervencija iza velikog zagrebačkog potresa i da je na njima bio oštećen i uništen dobar dio vatrogasne opreme i vozila. S ponosom možemo reći da će navedena vatrogasna oprema uvelike pomoći kod obavljanja budućih vatrogasnih intervencija", zaključio je zapovjednik Blažinović.


Dodajmo da su u projektu sudjelovali još neki sesvetski DVD-i koji će također uskoro dobiti novu opremu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 18:53:47

Create Account