DVD Vugrovec održao godišnju izbornu skupštinu - galerija fotografija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2019. 12:12:19
DVD Vugrovec održao godišnju izbornu skupštinu - galerija fotografija

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Dosadašnje rukovodstvo dobilo povjerenje skupštine za još jedan mandat, u ime izabranih zahvalio je dugogodišnji predsjednik Mladen Uroić.



Dobrovoljno vatrogasno društvo Vugrovec održalo je u subotu u vugrovečkoj Staroj školi izbornu godišnju skupštinu. Izvještaj o radu podnio je zapovjednik društva Zoran Potočić iz kojeg je vidljiva velika aktivnost članova u protekloj godini. Društvo je na bodovanju za 2017. godinu dobilo 549 bodova, što je 27. mjesto od 54 društava s područja gradske vatrogasne zajednice. To je, rečeno je, 5 mjesta lošije negoli godinu prije, međutim, vatrogasci su zadovoljni ovom zlatnom sredinom. Upravo prije koji dan odrađeno je i bodovanje za 2018. godinu, a rezultati će se znati, kažu, uskoro. 


Tijekom 2018. godine odradili su 4 intervecije i to dvije tehničke i dva požara otvorenog prostora. Sudjelovali su u mnogim aktivnostima i osposobljavanjima koje konstantno vatrogasna društva imaju obvezu odrađivati, a također bili su sudionici mnogih natjecanja.


Društvo broji 126 članova od kojih 71 muškarac, 13 žena i 42 člana djece i mladeži. Od 84 odrasla, 55 su redovni članovi, a 29 pomažući. Od redovnih članova 33 su interventna vatrogasca s liječničkim uvjerenjima. 


Obzirom na istijek mandata provedeni su izbori u kojima su sadašnjem vodstvu članovi društva iskazali povjerenje za još jedan mandat, a predsjedniku Mladenu Uroiću četvrti.  Uz ove stare, novi je tajnik mlada snaga vugrovečkog društva Petar Jambrešić.


Uz mnogobrojna prijateljska vatrogasna društva skup su pozdravili: Izaslanik gradonačelnika ujedno i predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić, u ime Upravnog odbora Gradske vatrogasne zajednice, delegat ja skupštini bio je Darko Mužic, u ime zapovjedništva JVP - postrojbe Dubrava Tihomir Kunek, član Upravnog odbora VZG-a Stjepan Kenfelja, članica Vijeća g.č. Sesvete Zlata Trošelj, vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić i mnogi drugi. 


Uobičajeno pojedinim članovima društva uručena su uvjerenja o položenim specijalnostima, te diplome i zahvalnice članovima društva za višegodišnje članstvo, te prijateljima društva za pomoć u radu. Na koncu, jedna pošalica, vrlo iznenađujuća za novog - starog predsjednika, posebno priznanje svojih članova, figuricu debelog vatrogasca, primio je, kako kažu, najsnažniji (interpetacija čitatelja je slobodna), sesvetski, pa i gradski vatrogasni predsjednik Mladen Uroić sa željom da malo pripazi na svoje zdravlje. 


Uobičajeno prava vatrogasna veselica nastavljena je uz dobru glazbu do dugo u noć. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2024. 14:29:42

Create Account