Dvije stotine volontera počistilo je u subotu potok Bielek u Planini Donjoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2023. 22:00:21
Dvije stotine volontera počistilo je u subotu potok Bielek u Planini Donjoj

Foto: Miroslav Novosel, Radoslav Dumančić

Nekoliko kamiona otpada odvezla je Čistoća s prostora akcije povodom Dana planeta Zemlje u Planini Donjoj.



Nekoliko kamiona otpada izvuklo je iz doline potoka Bielek uzvodno od retencijske brane dvjestotinjak volontera na današnjoj ekološkoj akciji povodom Dana planeta Zemlje. akciju je posjetio i ne samo posjetio, nego i podosta vremena aktivno u njoj sudjelovao gradonačelnik tomislav tomašević, te kao i prethodno u Vugrovcu, tako i ovdje u Parku mladenaca zasadio drvo. 


Aktivno je u akciji čišćenja sudjelovao i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kojemu isto tako nije bilo mrsko spustiti se u dolinu potoka i prikupljati na to mjesto davno odbačen otpad.



I ova je akcija bila bila je dio velike ekološke akcije Večernjeg lista Rezolucija zemlja, a u Planini Donjoj organizirala ju je udruga Zelene i plave Sesvete u suorganizaciji Mjesnog odbora i DVD-a Planina Donja. Veliku pomoć pružile su Hrvatske vode i Hrvatske šume koje su strojevima uopće omogučile pristup dolini potoka na kojem je nekad bilo niz mlinova, a do danas, samo otpad, te naravno Čistoća koja je proslavu svoje stogodišnjice odradila točno onako kako najbolje zna, zbrinjavanjem otpda.


Akciji čišćenja u Planini Donjoj nazočili su uz ostale i saborski zastupnik Ante Deur i predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić, a pridružili su se i veliki posao napravili uz mještane polaznici Policijske škole Josip Jović, Čisteći medvjedići, planinari HPD-a Lipa Sesvete i mnogi drugi uz potporu ekološki osvještenih i savjesnih poduzeća.   


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 11:16:21

Create Account