Edukativna akcija Sigurno u školu s HAK-om održana u OŠ Sesvetska Sopnica (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2019. 16:57:41
Edukativna akcija Sigurno u školu s HAK-om održana u OŠ Sesvetska Sopnica (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

I ove godine, kao i niz do sada Auto-klub "Sesvete" organizira tradicionalnu prometno edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“. Danas je održana u OŠ Sesvetska Sopnica, a u subotu će biti javno predstavljanje akcije za Gradsku četvrt Sesvete koja će se održati na Trgu Dragutina Domjanića  21. rujna s početkom u 10 sati. 



Ove godine akcija se održava po 51. put i prvi put nositelj akcije u Gradu Zagrebu, pored Hrvatskog autokluba, je temeljni Auto-klub „Sesvete“. Središnji događaj povodom početka školske godine održan je danas u Osnovnoj školi Sesvetska Sopnica.  Ukazivanjem organizacije i odabirom Sesveta kao središnjeg mjesta događanja zasluga je višegodišnjeg rada u svim osnovnim školama s područja Gradske četvrti Sesvete i Auto-kluba „Sesvete“.


Prvašići iz škole domaćina, ali i iz OŠ Vugrovec Kašina, te predškolci iz Dječjeg vrtića Leptir bili su oduševljeni predstavom kojom je Kazalište Smješko naučilo kako sigurno prelaziti prometnicu. Cilj dvadesetominutne predstave „Znakovi za najmanje“ u kojoj u dijelovima sudjeluju i nazočna djeca, je djeci na jednostavan način, kroz igru i zanimljive situacije, istaknuti važnost pravilnog ponašanja u prometu. Djeca se svakodnevno susreću s mnoštvom prometnih znakova. U njihovom šarenilu ponekad je teško prepoznati i zapamtiti njihova značenja.


Glavni lik predstave je semafor koji neumorno prati promet na raskršću. On djecu upoznaje sa svojim prijateljima, prometnim znakovima, i pokazuje im kako oni pomažu djeci. Kroz zanimljive i edukativne situacije u predstavi prometni znakovi postaju i dječji prijatelji i čuvaju ih od nepotrebne opasnosti.


Nakon predstave djeca su s voditeljem Lukom Bulićem sišla u sportsku dvoranu gdje su ih uveseljavali klaunovi dok su čekali da se po poligonu prevezu biciklom ili romobilom, te da potom dobiju i prigodni poklon HAK-a. Osim djelatnika HAK-a, predstavnika AK Sesvete i samog voditelja, djeci je pomoć u snalaženju u prometu pružila i predstavnica sesvetske policije. 


Prometno edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ vezana je uz početak školske godine i namijenjena je djeci u dobi od pet do osam godina.

U kratkom video zapisu pogledajte kako je to danas izgledalo.


Video: Sesvete danas, Borko Samec

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.9.2023. 21:35:16

Create Account