Ekocid na Vuger potoku u Sesvetama, izlijevali beton u korito potoka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2021. 15:18:46
Ekocid na Vuger potoku u Sesvetama, izlijevali beton u korito potoka

Foto: Sesvetski eko-aktivisti

Sveži beton za sada nepoznati počinitelj izlio je u srijedu popodne u Vuger potok iz dvorišta tvrtke La-log u Sesvetama.




Vrijedni i agilni sesvetski čuvari okoliša koji su se sami morali organizirati obzirom da nadležne institucije očito ne delaju svoj posao, barem ne sve, otkrili su najnoviju nepodopštinu za sada nepoznatog počinitelja. Dakle, neznanac je iz kruga tvrtke La-log izlio je svježi beton u korito Vuger potoka. 


Beton sam po sebi nije opasan, međutim, to se ne smije raditi, obala potoka koja je uređena i utvrđena, sad je na tom mjestu vizualno unakažena, a prava opasnost krije se u smanjenju presjeka korita, jer izliveni beton sada je djelomično zapriječio protok vode. 


Zanimljivo pri tom je da bi zbog ograničenja protoka na tom mjestu prvi na udaru zbog mogućeg izlijevanja potoka upravo bilo dvorište La-loga.


A baš bi ta tvrtka zbog njihovog interesa trebala prijaviti onoga koga su angažirali za određene radove, a koji je potom prouzročio ovaj eko-urnebes.


Aktivisti će, tijekom popodneva, kako su najavili, slučaj prijaviti policiji, a dalje je na institucijama....  Uostalom sve znamo. 


Nadajmo se da će se konačno u Sesvetama skupiti kritična masa građana koja bi tada mogla utjecati na zaustavljanje vandalizma s otpadom po Sesvetama.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.4.2022. 10:25:00

Create Account