Folklorni sudac Knežević: Izvedba malog folklora KUD-a Sesvete je svjetska, ovo je potpuni profesionalizam

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2022. 19:01:12
Folklorni sudac Knežević: Izvedba malog folklora KUD-a Sesvete je svjetska, ovo je potpuni profesionalizam

Foto: Matija Dročić

Na 44. Smotri folklornih amatera Grada Zagreba više nego uspješno nastupili mali sesvetski folkloraši.




Dječje skupine KUD-a Sesvete nastupale  su jučer na 44. Smotri folklornih amatera Grada Zagreba, održanoj u dvorani KUC-a Travno.


Izveli su koreografiju Mastibrk, kolombrk, natakni mi salandrrrrk. Koreografija prikazuje dječje pokladne običaje zadušnjaka iz Donje Bebrine, Slavonija. 


Autorica koreografije i voditeljica dječjih skupina:Ivana Balen, učiteljica dječjeg folklora prema kriterijima HDFKiV

Autor gl.obrade:Vedran Kolarić

Kostimografija:Jasna Dročić


Djeca koji je nastupilo čak 60 ostavila su više nego odličan dojam, ne samo na gledatelje, nego i na članove stručnog ocjenjivačkog suda, tako da je jedan od naših današnjih najvećih folklornih autoriteta  Gorana Knežević, stručnjak za dječji folklor koji je bio član stručne komisije, oduševljen prikazanim napisao poseban članak o izvedbi malog sesvetskog folklora:


"IZVEDBA ZA SVIJET

Na trećoj večeri 44. smotre, održane 16.10.2022. u 11.00 i KUC Travno doživio sam pozitivan šok.U zadnje vrijeme vidio sam sjajnih izvedbi dječjih folklornih družina no etno spektakl koji je priredila voditeljica Ivana Balen sa svojom djecom iz KUD Sesvete, nadilazi ustaljene domete, pohvale i podršku. To je čak iznad sfere profesionalizma jer je uz savršenu izvedbu osjetili smo emociju i sve je nekako bilo natopljeno nevjerojatnom količinom pozitivne energije. To bi možda bolje opisala osjećajna pjesnička duša što ja ipak nisam jer u tu izvedbu osim pedagoškog, etnolološkog, umjetničkog ugrađena je silna ljubav svih dionika. Kazati čestitam ipak je premalo već je primjerenije reći svima „Sesvetašima“ veliko HVALA", napisao je Knežević.


Čestitamo svima u KUDu Sesvete na ovome postignuću, posebno našim malim follorašima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.11.2023. 10:47:22

Create Account