Fuchs potpisao odluku o financiranju izgradnje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.12.2022. 13:30:57
Fuchs potpisao odluku o financiranju izgradnje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec

Foto: Projekt

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH donijelo je odluku o financiranju izgradnje ili dogradnje i opremanja vrtića na području Hrvatske.



Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec uskoro bi se trebao početi graditi, jer je sad konačno riješeno pitanje financiranja njegove izgradnje. Grad je prijavio taj i neke druge objekte za financiranje, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske donijelo je odluku koju je potpisao ministar Radovan Fuchs o ukupno 255 projekata financiranja izgradnje ili dogradnje dječjih vrtića na cjelokupnom području Hrvatske iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) u ukupnoj vrijednosti od gotovo 170 milijuna eura.


Najvažnije za Sesvete jest izdvojiti projekte koji će na ovom prostoru biti financirani iz  NPOO-a. Najvažniji, najveći i najskuplji na cjelokupnom gradskom području svakako je projekt izgradnje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec koji nakon mnogo godina priprema konačno ulazi u fazu izgradnje. Ovim sredstvima za izgradnju tog objekta osigurano je 14,4 milijuna kuna od cjelokupne vrijednosti projekta koji iznosi malo više od 20 milijuna. 


Zanimljivo da dječji vrtić u Kašini čija je zgrada pred završetkom izgradnje, također je ušla u ovu odluku, pa će tako i taj vrtić biti isfinanciran sredstvima NPOO-a. 


Ostalo su rekonstrukcije, opremanje ili dogradnja: Vrtić u Sesvetskoj Selnici, rekonstrukcija i opremanje u vrijednosti 2,5 milijuna kuna uz 100% sufinanciranje, rekonstrukcija i opremanje vrtića u Sesvetskoj Sopnici u vrijednosti 1,7 milijuna kuna uz 100% sufinanciranje, rekonstrukcija i opremanje vrtića u Novom Brestju u iznosu 1,7 milijuna kuna uz 100% sufinanciranje i vrtića u Cerju za čiju je rekonstrukciju i opremanje odvojeno također 1,7 milijuna kuna uz 100% sufinanciranje iz NPOO-a. 

U u bliskom susjedstvu u Novom Retkovcu također će se na isti način rekonstruirati i opremiti dječji vrtić u iznosu 1,7 milijuna kuna uz 100% sufinanciranje.






Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 16:32:02

Create Account