Gori reciklažno dvorište na Jakuševcu, uz profesionalce, gase ga i sesvetski vatrogasci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.7.2019. 21:45:47
Gori reciklažno dvorište na Jakuševcu, uz profesionalce, gase ga i sesvetski vatrogasci

Foto: DVD Sesvete, čitatelj portala

Veliki požar izbio je predvečer u Zagrebu na Jakuševcu, gori reciklažno dvorište.



Večeras oko 19:20 žurne službe primile su dojavu o požaru u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu.  


"Danas u 19:15 sati Županijski centar 112  zaprimio je dojavu o požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec. Na terenu se nalaze službenici PU zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a u gašenju požara, koje je u tijeku, sudjeluje 10 vatrogasnih vozila te 25 vatrogasaca iz vatrogasnih postaja Novi Zagreb, Centar i Žitnjak. Prema prvim informacijama, gori odbačeni namještaj, nema ozlijeđenih osoba,  a u gašenju će pomoći i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava", stoji u objavi Centra za upravljanje u hitnim situacijama.


Prema našim saznanjima, odmah nakon dolaska pripadnika JVP-a Zagreb iz nekoliko baza, dignuti su i sesvetski vatrogasci, potvrdio nam je Matija Ruga, zamjenik predsjednika DVD-a Sesvete. "Odmah po saznanju o razmjerima požara, dignuto je i naše društvo te smo na požarištu s dva vozila, navalnim, cisternom i 9 vatrogasaca, te aktivno sudjelujemo u gašenju", rekao nam je Ruga.


Ovog trenutka nemamo spoznaja sudjeluju li i drugi sesvetski vatrogasci u gašenju. O razmjerima požara dovoljno govori podatak da je bio vidljiv i s nekoliko kilometara, a stup dima i s daleko veće udaljenosti. Samo da nitko ne strada...


Ured za upravljanje u hitnim situacijama, kako je priopćeno, izdat će novo priopćenje kad budu dostupne nove informacije.


Video: DVD Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 27.11.2023. 11:31:45

Create Account