Gradonačelnik Bandić je kao bagerist Mile započeo radove na žičari

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.1.2019. 13:36:24
Gradonačelnik Bandić je kao bagerist Mile započeo radove na žičari

Foto: Milan Bandić fb

Gradonačelnik Milan Bandić, kao što je i najavio, osobno je rukovajući bagerom započeo radova na izgradnji žičare.



Izgradnja sljemenske žičare je započela! Kako je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prethodno i najavio, jutros je sjeo u bager i punjenjem kamiona zemljom započeo s radovima. Jutros se kod Sljemena okupilo mnoštvo ljudi, a samom događaju nazočio je i svećenik.Članovi KUD-a Podgorac iz Gračana   zapjevali su i zasvirali himnu. Bandić je za ovu prigodu obukao radnički kombinezon, a uputio je i komentar oporbenjacima.


“Lakše je gablati nego delati, a oni koji u životu nisu napravili ni pesju kuću gablati mogu, ali raditi ne znaju. Zato ćemo se ovdje naći za 15 mjeseci i gore na vidikovcu i napraviti najljepšu žičaru u Europi”, poručio je Bandić.


Rekao je i da bi za Zagreb napravio sve, a najmanje što može učiniti je položiti ispit za bageristu. Nazočnima je poručio kako je to ubod komarca u odnosu na ono što je spreman učiniti za svoj grad.


“Oprostite mi na ovom performansu, ali neka i to bude zabilježeno. Čovjeku, kad voli ono što radi, ništa mu nije teško, a meni stvarno ništa nije teško” zaključio je Bandić, a nakon  što je sjeo u bager i krenuo kopati tamburaši su ponovno zasvirali i zapjevali. Nazočni su pljeskali na svaki uspješan istovar zemlje u kamion  iz korpe bagera kojim je rukovao bagerista Mile. 


Prije samog bageriranja, gradonačelnik je potpisao povelju koja će biti ugrađena u temelj početne stanice nove žičare.


Dvanaest godina nakon gašenja postrojenja stare sljemenske žičare, na Gračanskom Dolju počela je gradnja nove. Trebala bi trajati ukupno 15 mjeseci i stajati oko pola milijarde kuna. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.3.2024. 12:54:57

Create Account