Gradonačelniku Tomaševiću prva odredišta sutrašnjih ekoloških akcija po gradu su Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2023. 15:03:44
Gradonačelniku Tomaševiću prva odredišta sutrašnjih ekoloških akcija po gradu su Sesvete

Foto: Sesvete dana/Borko Samec, fotografija s prošlogodišnje akcije u Sesvetskom Kraljevcu

Gradonačelnik Tomašević će tijekom svog sutrašnjeg obilaska ekoloških akcija na području Zagreba prvo posjetiti sesvetske akcije u Vugrovcu i Planini Donjoj.




Već svi dobro znaju da će povodom Dana planeta Zemlje na području Sesveta sutra biti organizirane dvije akcije. Prvu udruga Zelene i plave Sesvete suorganizira s vugrovečkom školom i poduzećem Green fusion, te mnogobrojnim sponzorima i donatorima, kao i mnogim udrugama, klubovima i građanima koji će doći na sadnju na kojoj se očekuje i mnogo školaraca, roditelja i učitelja. Ova akcija će biti provedena od 9,30 do 14 sati. Na sam početak u 9,30 stiže gradonačelnik Tomislav Tomašević koji će tom prigodom prvi u budućem voćnjaku zasaditi svoju jabuku ili koju će već voćku naša stručnjakinja Mateja iz Green fusiona prirediti. Tijekom akcije još očekujemo dolazak dva ministra, gospodarstva i zaštite okoliša Davora Filipovića, te vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana.


U Planini Donjoj čisti se područje retencijske brane na potoku u Planini Donjoj. Akcija započinje u 10 sati kada se očekuje i dolazak gradonačelnika Tomaševića. Za akciju je već prijavljeno stotinjak volontera, no slobodno se možete još pridružiti toj masi ekološki osviještenih građana. I Planinu Donju također će posjetiti oba spomenuta ministra. 


Uoči dolaska Tomaševića na sesvetske ekološke akcije, zamolili smo gradonačelnika za kratku najavu:


"Grad čine ljudi, i naš je grad čist onoliko koliko svi mi brinemo za njegovu čistoću. Pozivam sve sugrađane da se ovaj vikend, u subotu i nedjelju, povodom Dana planeta Zemlje pridruže velikoj akciji čišćenja i sadnje po gradskim četvrtima Grada Zagreba, uključujući i akcije sadnje pored OŠ Vugrovec i čišćenja u Planini Donjoj. Detalji svih akcija po gradskim četvrtima dostupni su na društvenim mrežama Grada Zagreba. Pridružite nam se na bilo kojoj od lokacija!", rekao je za naš portal gradonačelnik Tomislav Tomašević


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 11:59:14

Create Account