Gradski vrh u Kašini: Vrtić se gradi brzo i za koji mjesec će biti otvoren

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.1.2023. 16:58:25
Gradski vrh u Kašini: Vrtić se gradi brzo i za koji mjesec će biti otvoren

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Neočekivani pronalazak komunalnih instalacija na prostoru gradilišta koji nisu trebali biti na tom mjestu razlog su probijanja roka završetka radova.



Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa svojim zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom posjetio je danas gradilište dječjeg vrtića u Kašini. U pratnji su im bili predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić i ravnateljica DV Sesvete Nada Mladiček. Dječji vrtić površine 932,48 m² ukupnog je kapaciteta 60 djece u dvije jasličke i dvije vrtićke skupine. Vrijednost radova i opremanja je 2.438.330,95 € (s PDV-om). Objekt je započet polaganjem kamena temeljca 27. svibnja prošle godine i trebao je biti završen do kraja prošle godine. Suvremena modularna gradnja jamči brzu izgradnju objekta, pa su izvođači tada tvrdili da će objekt u potpunosti biti završen do kraja prošle godine. 


U međuvremenu je izvođač naišao na određene probleme u gradnji što je odgodilo rok dovršetka. "Izvođač je naišao na instalacije u zemlji koje tu nisu trebale biti i rješavanje tog problema produljilo je rok završetka, no sve će biti završeno za koji mjesec. Ovo doista i jest brza gradnja, jer je kod klasične gradnje rok izvođenja ovakvog objekta barem 12 mjeseci", rekao je gradonačelnik Tomašević prilikom obilaska radova.


Osim vrtića Kašina u Sesvetama u izgradnji su vrtići u Odranskom Obrežu i Ivanja Reci. U tijeku je odabir izvođača za izgradnju vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, Žitnjaku i Sesvetskim Selima, čija izgradnja započinje ove godine, a u pripremi je i dokumentacija za još četiri vrtića. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.5.2023. 13:15:30

Create Account