GŠ Zlatka Grgoševića održala 4. koncert Glazbom kroz zid

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.5.2023. 14:30:02
GŠ Zlatka Grgoševića održala 4. koncert Glazbom kroz zid

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U sklopu Obrtničkog sajma danas je održan 4. koncert Glazbom kroz zid kojim sesvetska glazbena škola skreće pozornost na svoj problem neadekvatnog smještaja.



Glazbena škola Zlatka Grgoševića, već je opće poznato, od osnutka je podstanar. Sve je teže to podstanarstvo, sve je više prohtjeva za veliku školu s gotovo 600 učenika, a prostorni uvjeti nisu više odgovarajući. Već se godinama govori o novoj zgradi škole koja bi se uredila u glavnoj industrijskoj zgradi bivšeg Sljemena. No, niti bivša, a niti aktualna gradska vlast ne vide taj školski problem kao nešto na što bi trebali trošiti previše svog vremena, pa se i dalje ništa po tom pitanju ne događa. Ništa osim školskih koncerata koji su polako počeli zaokupljati sve više građana Sesveta svjesnih postojećeg problema.


Danas su se u sklopu serije Glazbom kroz zid na 4. koncertu predstavili učenici početničkog solfeggija i puhački orkestar. 


U prekrasnoj glazbenoj priči naziva Proljetna bajka mali sesvetski glazbeni talenti prikazali su svoju dosadašnju glazbenu naobrazbu koja je već na zamjetnoj razini, a veliki puhački orkestar oduševio je podosta Sesvećana koji su se okupili pod velikim šatorom.


"U Gradu smatraju da nas ne trebaju primiti na razgovor, ali mi smo nepokolebljivi. Smatramo da zaslužujemo svoju školu i mi ćemo i nadalje priređivati koncerte kojima ćemo ukazivati na svoj problem. Glazbena škola Zlatka Grgoševića sa svojim gotovo 600 učenika u osnovnoj i srednjoj naobrazbi jedna je od najvećih u Hrvatskoj i zaslužujemo adekvatan odnos gradske vlasti prema nama koja je ustvari i naš vlasnik, ali se ne ponaša na taj način", rekla je otvarajući koncert ravnateljica škole Ljerka Pašalić uz glasnu podršku svih nazočnih na koncertu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account