Gust promet na turističkim pravcima

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 25.8.2017. 17:30:16
Gust promet na turističkim pravcima

Foto: Ilustracija

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče

promet je vrlo gust između Zagreba i Bosiljeva 2 u oba smjera;

pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km;

pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;

pred naplatom Lučko u smjeru Karlovca kolona oko 500 m.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj

pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona vozila je oko 1,5 km, a povremeno se prekida promet u tunelu Frukov Krč.


Zagrebačka obilaznica (A3)

zbog prometne nezgode na 25. km između čvorova Lučko i Buzin u smjeru istoka vozi se usporeno u koloni;

zbog gustog prometa mogući su povremeni zastoji i kolona vozila u pokretu kod čvora Lučko u oba smjera.


Autocesta A7 GP Rupa-Diračje

na čvoru Matulji na izlazu za Istru i Opatiju kolona vozila je oko 1 km.


Istarski ipsilon

zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije stvorila se kolona vozila dugačka oko 2 km koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon.



Državna cesta DC1


zbog prometne nesreće u mjestu Selište Drežničko vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.



Zbog višesatnih čekanja na izlazu iz Srbije i ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo, te brže protočnosti prometa, vozači mogu koristiti i granične prijelaze Tovarnik i Ilok.


Pojačan je promet na važnijim prometnicama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.


Zbog povremene pojačane gustoće prometa moguće su vožnje u kolonama i kratkotrajni zastoji. Vozačima savjetujemo održavanje sigurnostog razmaka između vozila i prilagodbu brzine uvjetima na cestama.


Na autocesti A7 unutar čvora Orehovica (izlazni trak za Zagreb, te ulazni trak na A7 iz smjera Zagreba), vozi usporeno, zbog radova.




Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju:


subota, 26. kolovoza – od 4 do 14 sati,

nedjelja, 27. kolovoza – od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama te na državnoj cesti DC1.




Na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec-Gradec od Konaka do čvora Vrbovec 1 zbog radova košnje trave vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.


Za sav promet zatvorene su ceste:


DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Do 27. kolovoza do 06,00 na Aveniji Marina Držića u Zagrebu od Mosta mladosti do ulice Dane Duića zauzet će se istočni i središnji prometni trak, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika. Onemogućeno je kretanje vozila iz smjera Avenije Dubrovnik prema Aveniji Marina Držića. Do nedjelje 27. 08. 2017. godine do 10,00 sati na Aveniji Marina Držića (zapadni kolnik) na dijelu od ulice Dane Dujića do Sarajevske ceste zauzeti će se zapadni i središnji prometni trak zapadnog kolnika, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika. Od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 06,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti istočni kolnik Aveniji Marina Držića na dijelu od Sarajevske ceste do ulice Dane Duića, a od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 10,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti zapadni kolnik Avenije Marina Držića na dijelu od ulice Dane Duića do Sarajevske ceste.Obilazni pravac za vrijeme radova bit će: Avenija Dubrovnik - (polukružno na kružnom toku Zapruđe) - Avenija Dubrovnik - Avenija V. Holjevca - Slavonska avenija - Avenija Marina Držića i obratno.


Izvanredni prijevozi:


27. kolovoza u 08,00 sati kreću izvanredni prijevozi tereta velikih dimenzija na relaciji: Ovčara 2, Grabovo-DC57-ŽC4137-Bogdanovci-Marinci-DC55-ŽC4111 Ekonomija Bobota. Dolazak se očekuje oko 11,00 sati istoga dana.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.2.2022. 15:02:21

Create Account