Horvatov pohod sesvetskih planinara ove nedjelje

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 10.1.2020. 14:47:03
Horvatov pohod sesvetskih planinara ove nedjelje

Foto: S prošlogodišnjeg pohoda stazom na dijelu šume Divjača/ Vladimir Beštak

Ove nedjelje, 12. siječnja planinari HPD „Lipa“ održavaju tradicionalni Zimski planinarski pohod s hodanjem od Sesveta do Lipe na kojem očekuju veliki broj planinara sa zagrebačkog područja, ostalog dijela Hrvatske te Slovenije.


Okupljanje planinarki i planinara je do 8.30 sati uz spomenik Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice u Sesvetama odakle se kreće planinarskom stazom prema starom Dobrodolu kroz šumu Divjača, a nastavlja uz ostala sela sesvetskog podsljemenskog područja do planinarskog doma na Lipi (709 m). Početni je dio je laganiji za hodanje, dok je završni malo strmiji planinarski uspon. Za pješačenje je potrebno oko 4 do 5 sati, pa se ne preporučuje za početnike. Kao i uvijek, na početku zadnje trećine puta na okrijepnoj točki organizator će svim sudionicima pohoda ponuditi čaj, kuhano vino i kolače.


Najavljeni su odlični vremenski uvjeti za hodanje pa je to još jedna prigoda da se na prvom većem druženju planinara u novoj godini na istočnom dijelu Medvednice okupi veliki broj ljubitelja prirode. Tom prigodom će se sa sjetom prisjetiti pokojnog Ivana Horvata, dugogodišnjeg člana i predsjednika „Lipe“, veseljaka i idejnog začetnika zimskog pohoda po kome se od 2016. godine ovaj pohod zove Horvatov pohod.






Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account