HP reagirao na naš članak "Po tko zna koji put opljačkana pošta u Novom Brestju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.2.2023. 12:07:59
HP reagirao na naš članak "Po tko zna koji put opljačkana pošta u Novom Brestju

Foto: Borsko Samec/Sesvete danas, arhiva

U Hrvatskoj pošti ističu: Temeljem kolektivnog ugovora, radnici koji su doživjeli prepad ili pljačku imaju pravo na isplatu novčane pomoći.



Hrvatska pošta reagirala je na naš članak objavljen 17. veljače o pljački pošte, a naročito ih je zasmetao posljednji pasus članka u kojem smo prenijeli sukus istupa pojedinih djelatnika pošte koji su nam se potužili nakon prethodnog istovjetnog događaja.


Reakciju HP-a prenosimo u cijelosti:

Na portalu Sesvete danas, 17. veljače objavljen je članak koji potpisuje Borko Samec pod naslovom "Po tko zna koji put opljačkana pošta u Novom Brestju".

 

Hrvatska pošta sve sigurnosne mjere provodi sukladno Zakonu o zaštiti novčarskih institucija i Zakonu o privatnoj zaštiti i to na razini cijele Republike Hrvatske za svih 1016 poštanskih ureda u više od 800 naselja. Prevencija je svakako najbolji oblik zaštite, zbog čega i imamo izvrsnu suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova. Ipak, unatoč svim našim naporima ponekad dolazi do prepada i pljački. U tim slučajevima, Hrvatska pošta pruža konkretnu psihološku i novčanu pomoć radnicima koji su bile žrtve štetnih događaja.


Temeljem kolektivnog ugovora, radnici koji su doživjeli prepad ili pljačku imaju pravo na isplatu novčane pomoći. Također, ukoliko žele, radnici dobivaju besplatnu psihološku pomoć od strane vanjskog psihologa (online, osobnim susretom ili telefonski). Kroz cijeli proces radnicima su na raspolaganju kolege iz Ureda za upravljanje ljudskih resursima koji im pomažu u svim koracima, a prate ih i po povratku na posao. Nažalost, niste nam se obratili prilikom pisanja članka, odnosno niste se niti potrudili saznati što sve pošta čini za svoje radnike. Posljednje dvije rečenice u članku, iako nisu dostojne komentara, u najboljem slučaju pokazuju autorovo nepoznavanje teme, jer odbijamo vjerovati kako se radi o zlonamjernoj objavi kojom se želi širiti nesigurnost i nepovjerenje.


Molimo vas da u svrhu nepristranog i točnog informiranja vaših čitatelja objavite naše reagiranje.


S poštovanjem,

Ured za korporativne komunikacije

HP – Hrvatska pošta d.d.



Vezane vijesti
Ažurirano: 27.5.2021. 11:47:29

Create Account