HPD Lipa priprema već tradicionalni ljetni pohod na Lipu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.8.2021. 13:55:27
HPD Lipa priprema već tradicionalni ljetni pohod na Lipu

Foto: HPD Lipa

Već godinama, krajem kolovoza,  Hrvatsko planinarsko društvo "Lipa" Sesvete organizira Ljetni planinarski pohod na Lipu, područje gdje je Lipa – Rog zaštićeno kao značajni krajobraz unutar Parka prirode Medvednica, a tako će biti ove godine.



Polazište pohoda svake je godine iz drugog mjesta u okruženju. Ove godine je pohod 18. puta za redom, a održat će se u nedjelju, 29. kolovoza. Trasa ovogodišnjeg Ljetnog planinarskog pohoda na Lipu je sa sjeverne, zagorske strane na stazi: Gornja Stubica – Gupčeva lipa – Slani potok (Etno selo Dišeča starina) – Tepčina špica – planinarski dom Lipa.


Posebnost ovih ljetnih pohoda je određivanje planinarskog društva koje, u pravilu, djeluje izvan zagrebačkog područja kao „Društvo prijatelj pohoda“. Ove su godine svoje sudjelovanje s veseljem prihvatili planinari PD „Stubičan“ iz Donje Stubice koji će u većem broju sudjelovati na pohodu i predstaviti svoj rad i društvo prisutnim sudionicima.


"Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na početnoj točci pohoda kod Spomenika seljačkoj buni i Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici do 8.45 sati", kažu sesvetski planinari uz poruku da je do Gornje Stubice vlastiti prijevozo organiziran i autobusnim prijevozom. Autobus iz Sesveta (parkiralište kod spomenika Hrvatskim braniteljima) polazi u 8.00 sati i potrebna je prethodna prijava zbog organizacije prijevoza. Cijena prijevoza je 40 kuna. 


Zainteresirani se mogu javiti vodičima pohoda:


Darko Motik, 099/211 2522, e-mail: darko.motik@gmail.com

Vladimir Beštak, 091/533 53 91, e-mail: vladimir.bestak@zagreb.hr


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account