Humanitarna akcija Dom za Franju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.8.2021. 12:33:25
Humanitarna akcija Dom za Franju

Foto: Vizual akcije

Nakon što je u požaru izgubio dom i svu svoju imovinu, Kašinčan Franjo Moker ima razloga za zadovoljstvo, u humanitarnoj akciji stiže pomoć.



 

Humanitarnu akciju pokrenuo je njegov sumještanin, Ivan Dokša, ujedno i vijećnik u Vijeću Gradske četvrti Sesvete. Na sjednici Vijeća u srpnju zatražio je podršku kolega koju je jednoglasno dobio, tako da e Gradska četvrt poduprla ovu akciju, a  pojedini sami vijećnici istaknuli su kako će uplatiti vlastita sredstva na račun oštećenog.


Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom rješenjem od 13. srpnja odobrio je organizatoru Dokši provođenje humanitarne akcije pod nazivom Dom za Franju, a istovremeno je otvoren i posebni račun na koji se prikuplja novac, no pomoći se može i u materijalu.


"Skupljamo financijska i materijalna sredstva (građevinski materijal) za izgradnju stambenog objekta veličine 6x6 u Kašini, a isti bi služio kao dom gospodinu Franji Mokru. Naime, kuća gospodina Franje Mokra (77) iz Kašine, Odvojak Cetini 29 je izgorjela u požaru 15. ožujka 2021. zbog kvara na električnim instalacijama. Gospodin Moker trenutno stanuje kod prijatelja, što nije trajno rješenje", izjavio je organizator akcije Ivan Dokša. 


Video zapis razgovora s Franjom Mokrom pogledajte ovdje.


Poseban račun za humanitarnu akciju je otvoren pri OTP banci, Dom za Franju HR1024070003106874953, a Swift code za uplate iz inozemstva je  OTPVHR2X.


Akcija traje do 9. rujna, kad se posebni račun zatvara, a organizator će potom u roku do 30 dana izvijestiti nadležni gradski ured i javnost o uspjehu akcije.


Za to vrijeme pozivamo sve građane koji su u bilo kakvoj prilici pomoći, da se uključe.








Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account