Ina Delta Rally obustavlja promet i utječe na autobusne linije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2019. 14:19:52
Ina Delta Rally obustavlja promet i utječe na autobusne linije

Foto: Letak Ina Delta Rally

Ovoga petka i subote vozi se 45. INA Delta Rally, djelomično i na sesvetskom području zbog čega će pojedine prometnice biti zatvorene za promet na određeno vrijeme, a autobusne linije privremeno ukinute ili skraćene.



Posade će se predstaviti večeras na središnjem gradskom trgu, a sutra počinje službeno utrkivanje. Za vrijeme relija prometovat će se posebnom regulacijom.


Rekordnih 87 posada iz osam europskih zemalja sudjeluje 400 kilometara dug Ina Delta reli. Ceremonijalni start utrke je u 20 sati na glavnom Trgu bana Jelačića - 


U petak u 10 i 30 u Dugom Selu počinje testiranje automobila - Popodne je predviđen start prve etape: u 17 sati kod Inine zgrade. Nakon toga natjecatelji odlaze u Dugo Selo gdje voze dva kružna brzinska ispita preko Martin brega i onda opet se vraćaju u Zagreb gdje kod Inine zgrade voze zadnji ispit za petak, u 21 i 30.


U subotu u 10 sati starta se iz Blizneca, vozi se po Medvednici i završava u Šestinama, a u 19 sati je, opet na Trgu bana Jelačića, podjela nagrada.


Potrebno je napomenuti da će na mjestima gdje se održavaju brzinski ispiti biti posebna regulacija prometa. Tako će sve autobusne linije koje prolaze preko Mosta slobode, sutra od 16 sati do ponoći, voziti preko Držićeve, dok u subotu linija 140 Mihaljevec - Sljeme neće prometovati od 9 do 19 sati.


Na sesvetskom području brzinski ispit vozii se od Gornje Kašine preko Laza do Marije Bistrice zbog čega će u subotu od 10 do 19 sati biti zatvorena dionica ceste D29 od malo iza okretišta u Gornjoj Kašini do križanja s cestom iz Moravča u Podgorju kod Marije Bistrice.  


Zbog ovoga autobusna linija 263 za Gornju Planinu u vrijeme održavanja utrke bit će skračena do Gornje Kašine. U Gornju Planinu će se moći kroz Donju Planinu, a prema Zagorju bit će otvorena prometnica Sesvete - Belovar - Moravče - Marija Bistrica. 


Rally se vozi i po ostalim gradskim prometnicama, pa će tako natjecateljska vozila prolaziti dva puta sesvetskim prometnicama, međutim vožnja relija u prometu, za razliku od brzinskih ispita, podrazumijeva poštivanje apsolutno svih prometnih propisa i bez ikakve jurnjave.


O posebnoj regulaciji prometa pogledajte ovdje, a o izmjenama u javnom prijevozu ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2023. 18:55:38

Create Account