Irski ples stiže i u Sesvete (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.12.2019. 11:37:15
Irski ples stiže i u Sesvete (video)

Foto: Plakat

Jedina škola irskog stepa u Hrvatskoj, Celtic Fantasy uskoro u Sesvetama održava plesnu radionicu i poziva sve zainteresirane male plesače.




Celtic Fantasy je prva i jedina plesna škola u Hrvatskoj licencirana od strane najstarije irske plesne organizacije An Coimisiún Le Rincí Gaelacha (CLRG). Osnovana je prije deset godina te od tada podučava irske tradicionalne i moderne plesove kroz programe za djecu, mlade i odrasle te, aktivno i ravnopravno s ostalim plesnim školama specijaliziranim za irski step u svijetu, sudjeluje na međunarodnim specijaliziranim natjecanjima (Feis).


​Osim što iza sebe niže mnogobrojne nastupe i odličja s natjecanja, po uzoru na svjetski popularne predstave irskog stepa Lord of the Dance i Riverdance, Celtic Fantasy je osmislio nekoliko predstava irskog plesa i glazbe koje je više puta izveo diljem Hrvatske.   

                                

Umjetničke voditeljice - Marija Čorak i Ana Kušec - prve su hrvatske predstavnice na međunarodnim specijaliziranim natjecanjima te, još i danas, aktivni plesači na čijoj se ljubavi gradila plesna kultura irskog stepa u Hrvatskoj.


Prijave za radionicu mogu se predati u fb inbox  Celtic Fantasy - School of Irish Dance ili na email: celticfantasy.info@gmail.com


Video: Celtic Fantasy - School of Irish Dance

Vezane vijesti
Ažurirano: 4.3.2023. 14:54:59

Create Account