Iskazali se davaoci krvi: U ovoj godini dvostruko više darivanja od lani, jučerašnja akcija izvrsna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2021. 13:22:52
Iskazali se davaoci krvi: U ovoj godini dvostruko više darivanja od lani, jučerašnja akcija izvrsna

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izvrstan odaziv na jučer održanu akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama, a u odnosu na lani ove je godine prikupljeno dvostruko više doza.



Na jučerašnju, posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama odazvala se čak 71 osoba, no iz medicinskih razloga odbijeno je njih 17, tako da su prikupljene 54 doze životno važne tekućine. Na jučerašnju akciju pristupilo je i dalo krv četvoro novih mladih dobrovoljnih darovatelja krvi.


Jako raduje ukupan podatak broja darovanih doza krvi u ovoj godini koji je gotovo dvostruko veći od lani. Naime, ove je godine prikupljeno ukupno 594 doze ove još uvijek nezamjenjive tjelesne tekućine, odnosno 283 više nego lani. 


Posebno raduje činjenica da je u veliku humanu porodicu sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi ušlo čak 65 novih mladih darovatelja što jamči dobru opstojnost u budućnost sesvetskog davalaštva krvi.


"Najtoplije zahvaljuju svima na odazivu i na ovoj akciji i tijekom cijele godine, te svojim darovateljima želimo sretne i vesele blagdane", rekao nam je voditelj sesvetskog Crvenog križa Željko Turčić. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account