Još jedan policijski ulov u Sesvetama, pali joint vrtlari

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2021. 13:06:41
Još jedan policijski ulov u Sesvetama, pali joint vrtlari

Foto: PUZ

Policija je uhitila dvojicu građana radi uzgoja indijske konoplje, te skladištenja droge u dvije kuće na području Sesveta.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Naime, sumnja se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, na neutvrđenom mjestu, sadili konoplju tipa droga - marihuanu, koju su po sazrijevanju brali, sušili i skrivali u dvije kuće na području Sesveta s kojima se koriste, a gdje su sakrivali i amfetamin koji su nabavljali s istim ciljem daljnje prodaje na ilegalnom tržištu.


Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili kada su temeljem naloga suda obavili pretragu dviju kuća na području Sesveta kojom prilikom su pronašli ukupno 1 269 grama marihuane u više staklenki, 3,8 grama amfetamina te 228 800 grama grana, lišća i cvjetnih vrhova konoplje tipa droga-marihuane.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava  podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. 


Inače, ovo je već četvrti ovogodišnji policijski ulov na području Sesveta u kojem je otkriven uzgoj i skladištenje droge, a i lani su bila otkrivena tri sesvetska jont laboratorija. Neki očito iz vrlo bliske povijesti ništa ne mogu naučiti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.7.2023. 10:09:42

Create Account