Jučerašnje eko-zagađenje Vuger potoka vrlo brzo je sanirano

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2021. 8:16:15
Jučerašnje eko-zagađenje Vuger potoka vrlo brzo je sanirano

Foto: Eko-aktivist

U rekordno kratkom vremenu jučer je sanirano onečišćenje Vuger potoka o kojem smo netom pisali.




Nakon brze reakcije sesvetskih eko-čuvara, ljudi koji dobrovoljno pokušavaju očuvati ono što je još ostalo od sesvetskog čovjekovog okoliša, kad već institucije uglavnom ne rade svoj posao kako treba, zagađenje Vuger potoka u Sesvetama vrlo je brzo, rekli bismo u rekordnom roku od tek kojeg sata je potpuno sanirano. Počišćeno je i korito i obala, a trava će tu već izrasti i uskoro se više neće vidjeti mjesto incidenta.


Ovaj put je sreća da se to dogodilo u krugu tvrtke koja drži do okoliša, a koja nije imala izravno veze s tim incidentom. 


Naši eko aktivisti prenijeli su nam kako je direktorica sama ostala zgranuta kad je doznala za zagađenje i izdala nalog za bezodložnu sanaciju. "Ma to je tvrtka koja i inače podržava ekološke akcije, a sad im se dogodilo da im izvođač nekih građevinskih radova koje su naručili u njihovom dvorištu naravi ovakvu glupost", kazuje nam naš aktivist dodajući kako je sva sreća da se  ovom slučaju radilo o svjesnoj i savjesnoj tvrtki koja je smjesta reagirala, međutim, u većini drugih slučajeva to nije tako i zbog toga su nam Sesvete sve zagađenije.


"Ipak, dobro je, a i ovaj je slučaj potvrdio da smo sve budniji, da je nas aktivista koji ustajemo u cilju očuvanja naših Sesveta i našeg okoliša, te da zagađivači vide da više neće moći spavati mirno", zaključuje naš sugovornik s podatkom da i nedavna zagađenja prirode u Sesvetskom kraljevcu o kojem je prvi izvijestila udruga Zelene i plave Sesvete, te potom mnogi mediji kao ovaj portal, su u postupku, te se očekuje prava reakcija nadležnih institucija. 


Ostajemo budni i sve pratimo dalje, vjerujemo zajedno sa sve više naših sugrađana koji u tome pomažu i sve će više pomagati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.4.2022. 10:25:00

Create Account