Jutros započeo Memorijal Josip Briški

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.9.2020. 13:13:35
Jutros započeo Memorijal Josip Briški

Foto: Sesvete danas

Memorijalni malonogometni turnir "Josip Briški" započeo je dopodne u Dubravi.



Josip Briški bio je pripadnik Hrvatske vojske, kao dio specijalnih snaga odrađivao je zadaće u Afganistanu gdje je, na žalost, stradao u napadu bombaša samouboijice na vojni konvoj. Otpprilike godinu dana nakon njegove pogibije, prijatelji, suborci i kolege pokrenuli su malonogometno natjecanje koje koje je nazvano njemu u čast, "Memorijal Josip Briški".


Dvodnevni turnir odigrava se na malonogometnom igralištu s umjetnom travom na kompleksu Ante Starčević u Dubravi. 


Dopodne na otvorenju turnira sve je u ime zapovjednika zapovjedništva specijalnih snaga Hrvatske vojske, generala Perice Turajlije pozdravio Josipov zapovjednik u Afganistanu, pukovnik Ivica Kolobarić, a turnir je otvorio gradonačelnik Milan Bandić. 


"Čast mi je biti pokrovitelj ovog memorijalnog turnira. Naši vojnici na raznim misijama su poput onih koji su u ratu branili Hrvatsku i žrtvovali sebe za domovinu. Zahvaljujem obitelji Josipa Briškog i organizatoru turnira, nadam se da će postati tradicija", rekao je Bandić na otvorenju.


Nazočna na otvorenju bila je i Josipova supruga Stella s malim sinčićem koji je uz pomoć mame izveo početni udarac.  


Turnir se održava u organizaciji Boćarskog kluba Ante Starčević.  Na turniru sudjeluju 32 momčadi, Hrvatske vojske, policije, nekoliko ekipa iz Sesveta i Dubrave, ali i šireg područja Grada Zagreba. 



Video: Sesvete danas

Create Account