Kardinal Bozanić predvodio je proslavu Velike Gospe u Mariji Bistrici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.8.2019. 14:35:24
Kardinal Bozanić predvodio je proslavu Velike Gospe u Mariji Bistrici

Foto: IKA

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke svetkovinu Velike Gospe predvodio je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, objavila je IKA.



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u četvrtak 15. kolovoza 2019. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici euharistijsko slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u zajedništvu s rektorom svetišta preč. mr. Domagojem Matoševićem, okupljenim svećenicima i Božjim narodom među kojima su bili i hodočasnici iz dalekog Hong Konga i drugih zemalja. 


"Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo je blagdan kršćanske radosti, nade i budućnosti. Današnja svetkovina pokazuje da je ljubav jača od smrti, da je u Boga neizmjerna snaga i da je Božja snaga dobrota i ljubav. Bog je pobjednik. Ljubav je pobijedila. Život je pobijedio", rekao je na početku homilije kardinal Bozanić. 


Istaknuvši da je "Velika Gospa hrvatski ljetni Božić", kardinal Bozanić je rekao da nam ovaj blagdan samim slavljem daje osjetiti snagu vjere i pomaže jače živjeti odlike našega kršćanstva te da je identitet hrvatskoga kršćanstva duboko obilježen marijanskom pobožnošću: "Dragi vjernici, hrvatski je narod u marijanskim svetištima od svoje Majke i Kraljice stoljećima tražio i dalje traži potporu i snagu za duhovnu obnovu. Naša su svetišta mjesta posebne evangelizacije. Ovdje se u ispovjedi pomirujemo s Bogom da bismo unosili mir u naše obitelji i sredine u kojima živimo. Veliki događaji u životu hrvatskoga naroda uvijek su na neki način vezani uz Mariju i njezinu nebesku pomoć. I drevna i suvremena povijest našega naroda, naše istinske obnove i oslobođenja, svoje uporište nalaze u zagovoru Presvete Bogorodice Marije.", rekao je između ostalog Bozanić


Cjeloviti izvještaj pročitajte ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.8.2023. 8:55:33

Create Account