Kašinčanke najbolje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.6.2017. 22:26:23
Kašinčanke najbolje

Foto: Državne prvakinje, članice DVD-a Kašina pred nastup u Paukovcu. Sesvete danas, Borko Samec

Unatoč izostanka jedne članice ekipe zbog teške ozljede noge, članice natjecateljske A ekipe DVD-a Kašina osvojile prvo mjesto u Paukovcu.


Kašinčanke su, to se možda već i zna, trenutačno najbolja hrvatska ženska A vatrogasna ekipa i članica Hrvatske vatrogasne reprezentacije koja će sudjelovati ove godine na 16. Vatrogasnoj olimpijadi od 9. do 16. srpnja u austrijskom Villachu.

Pred odlazak na olimpijadu cijela naša reprezentacija koju čini 13 muških i ženskih ekipa, te 3 ekipe mladeži (od 12 do 16 godina), održala je u nedjeljno jutro zajednički trening na nogometnom igralištu u Brckovljanima.

Poslijepodne, pak, cijela hrvatska reprezentacija sudjelovala je na tradicionalnom vatrogasnom natjecanju Igor i Nikica Vodopijevec u Paukovcu, selu vatrogastva kako se obično zove, jer njihova vatrogasna ekipa već 8 godina vlada hrvatskim natjecateljskim vatrogastvom i sudionici su do sad dvije olimpijade, u Češkoj i Francuskoj.

Na tom su natjecanju članice DVD-a Kašina bile bolje od kolegica iz reprezentacije DVD-a Ribnica, Zagrebačka županija. Iako pobjednice, rezultat iznad 38 sekundi nije im djelovao zadovoljavajuće, a trener Danijel Kenfelja kaže da bi s ostvarenih 36 sekundi koje imaju u rukama i nogama konkurirale i za sam vrh na olimpijadi.

Tehniku imaju, a sad je možda još najvažnija psihološka priprema i onda držimo palce. U svakom sučaju, ovo će biti po prvi puta da zagrebačko vatrogastvo, čiji je DVD Kašina dio, ima svog predstavnika na vatrogasnoj olimpijadi. Djevojkama već sada, kao državnim prvakinjama i sudionicama olimpijade treba čestitati.

A u foto galeriji pogledajte kako izgleda vatrogasna vježba cura iz Kašine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2024. 14:07:46

Create Account