Kezerić: U protekle 4 godine Sesvete su značajno unaprijeđene

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.5.2021. 10:49:46
Kezerić: U protekle 4 godine Sesvete su značajno unaprijeđene

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Stjepan Kezerić, zadnji predsjednik VGČ Sesvete i nositelj liste 365 za Sesvete rezimira učinjeno u njegovom mandatu.



U posljednje 4 godine učinjeno je doista vrlo mnogo na području naše gradske četvrti, površinom najveće u Zagrebu. rekao bih da se ponajviše, kao nikad do sad, činilo na komunalnom planu", kaže nam Kezerić potkrjepljujući svoju tvrdnju s nekoliko nepobitnih činjenica. 


Ono što treba prvo izdvojiti, jest da su konačno otkupljene sve nekretnine na trasi prve dionice Branimirove, te su početkom svibnja započeli i radovi, prvo rušenjem objekata, a nastavlja se potom i sa samom izgradnjom.


Zatim, uređeno je, preasfaltirano ili sanirano gotovo 28 kilometara kolnika na čak 78 lokacija. Izgrađeno je i uređeno više od 8 kilometara nogostupa na 26 lokacija čime je značajno podignuta sigurnost pješaka. Također uređeno je i nasipano više od 13 kilometara makadamskih i poljskih puteva.

"Dakako da nam je najveći zahvat bio u Brestju gdje je proteklih nekoliko godina cjelokupna dotadašnja komunalna  infrastruktura zamijenjena novom, te su potom sanirane sve ulice kojima se odvijao prekop, a najznačajnija i najduža, Brestovečka je rekonstruirana zajedno s nogostupom", nastavlja "sesvetski predsjednik" u mandatu na istjeku.   


Unaprijeđenje odgojno - obrazovnih institucija


Posebno Kezerić ističe suradnju s odgojno obrazovnim institucijama, školama i vrtićima u kojima je bilo podosta intervencija i ulaganja. Tako je dograđena odnosno proširena OŠ Novi Jelkovec. Posebno izdvaja ikonu sesvetskog obrazovanja Gimnaziju Sesvete u kojoj je novcem VGČ Sesvete uređena polivalentna dvorana, ili kako ju u Gimnaziji zovu, Konferencijska dvorana. Podsjetio je i da je iz iste kase uređena hrvačka dvorana najtrofejnijeg hrvatskog hrvačkog kluba, našeg sesvetskog. Tome svakako treba pridodati da je otkupljeno zemljište za izgradnju vrtića u Kašini, a isto tako vrtića u Sesvetskom Kraljevcu. Oba će biti izgrađena u narednoj godini. 


Podizanje kvalitete života


"Ulagalo se i u kvalitetu života naših sugrađana, pa smo tako izgradili i uredili 57 dječjih igrališta po našim naseljima, izgradili ili uredili 20 igrališta u dječjim vrtićima, te 7 sportskih igrališta pri našim osnovnim školama", ponosno o ostavštini svog mandata zbori Kezerić. Tome svakako treba pridodati uređenje 31 otvorenog sportskog igrališta, te dva klupska igrališta, kao i 4 vježbališta na otvorenom. 


"Posebno sam sa svim svojim suradnicima ponosan na izgradnju šetnice koju su odmah prigrlili mnogi Sesvećani i danas na njenih 1510 metara gotovo u svako doba dana imate brojne šetače, vježbače, ljude koji se rekreiraju, po njoj trče, rolaju se ili jednostavno šeću. Posebno mi je drago da šetnica uz Vuger potok ide dalje i već ove godine bit će, nadam se, izrađen projekt nastavka od sadašnjeg završetka rekreacijske staze na mostu kod rasadnika sve do Markovog Polja do mosta na Grahovečkoj ulici. 


Kad smo već kod rekreacijskih staza, treba dodati i pješačko - biciklističku stazu od Sesveta do Popovca kroz Gliboki jarek. Na koncu nikako ne bi trebalo zaboraviti niti uređenje sajmišta koje je ustvari završeno, a u proceduri je nabava tipskih kućica za ugostitelje. 


Prave stvari tek dolaze


Kad se već toliko toga do sad napravilo, što će nam ostati za ubuduće, pitamo Kezerića. 

"E, vidite, to je dobro pitanje na koje će odgovor dati razlog zašto glasati za moju listu u Sesvetama", uvodnom nam o četverogodišnjoj budućnosti govori nositelj liste Stranke rada i solidarnosti 365 za Sesvete.


"Svakako je tu izgradnja i završetak II i III dionice produžetka Branimirove koju doduše ne financiramo mi, kao gradska četvrt, ali stalno pritišćemo i tražimo odgovore kod najodgovornijih ljudi u gradu, što smo i činili kod pokojnog gradonačelnika koji je potom u drugom dijelu prošle godine konačno uzeo stvar u svoje ruke i tad je sve konačno krenulo ekspresnim tijekom", ističe neke trenutke o pojedinim razgovorima s Bandićem Kezerić. 


Dodaje da konačno kreće izgradnja vodovoda na cjelokupnom području Prigorja što bi trebalo biti ostvareno tijekom narednog mandata, kao i odvodnja Aglomeracije Zagreb koja će financirana europskim novcem, prema predviđanjima započeti ove godine i biti završena u narednih nekoliko, moguće i do kraja novog mandata. 


"U suradnji s Gradom cilj nam je konačno pokrenuti projekt denivelacije pruge kod sajmišta u Sesvetama, kao i dogradnja OŠ Kašina. Izgradnja vrtića u Sesvetskom Kraljevcu i Kašini je gotova stvar, oba će biti izgrađena u narednoj godini, u Kašini već u zimi, a u Sesvetskom Kraljevcu do jeseni iduće godine", kaže Kezerić završavajući s obećanjem da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se konačno pokrene i ostvari projekt Sportsko rekreacijskog kompleksa u Sesvetama što će, kako reče, sigurno biti moguće ukoliko bude za gradonačelnicu izabrana Jelena Pavičić Vukičević.


"Stoga drage Sesvećanke i Sesvećani, zato što vam je važan napredak i razvoj Sesveta, dajte svoj glas, kao i do sada, kandidatima Stranke rada i solidarnosti BM 365, jer vas nismo iznevjerili, a bit ćemo vaš glas i vaša ruka i ubuduće", zaključio je Stjepan Kezerić.




Vezane vijesti
Ažurirano: 3.9.2021. 9:48:31

Create Account