Kližite u Sesvetama još ovaj tjedan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.1.2019. 13:53:03
Kližite u Sesvetama još ovaj tjedan

Foto: Sesvete danas, arhiva

Klizalište u Sesvetama u Ninskoj ulici radit će do nedjelje, 13. siječnja.



"Klizalište u Sesvetama radit će, kako je početno i najavljeno, još do kraja ovoga tjedna, do nedjelje, 13. siječnja, pa ovim putem pozivam sve naše klizače da iskoriste još  ovo vrijeme i dođu na naše klizalište", rekao nam je voditelj klizališta Josip Lipar dodajući kako ove godine nemaju kao lani problema s vremenom, jer je vrijeme idealno zimsko, niti pre toplo, niti pre hladno, što pogoduje i održavanju leda, ali i klizačima. 


"Jako mi je žao što će klizalište raditi samo do nedjelje. Volim klizati, ovdje sam često i nakon zatvaranja našeg klizališta ponovo ću morati na Šalatu ili  u Dom sportova", rekla nam je gimnazijalka Mirna koja je s prijateljicama gotovo svakodnevno na sesvetskom klizališnom ledu. Većina drugih, uglavnom mladih klizača također smatra kako bi bilo dobro da sesvetsko klizalište radi duže.


"Svjestan sam toga, no za ovu je godinu tako dogovoreno, ne samo s ovim klizalištem, nego i svim drugim gradskim sezonskim klizalištima, tako da moramo poštovati dogovoreno s jedne strane, a s druge, vidite i sami da ulaznica od 15 kuna za klizanje ne može financijski pokriti velike troškove najma opreme i uređaja, utrošene energije i održavanja leda, pa stoga grad ili gradske četvrti na određeno vrijeme svim otvorenim privremenim klizalištima subvencioniraju dio troškova. Kada bi klizalište radilo cijelu zimu, tada bi i troškovi bili puno veći što više nije prihvatljivo. Klizališta su veselje za naše građane u sezoni zimskih blagdana i tako će za sada i ostati", zaključuje Lipar.


Zato, tko voli klizanje u Sesvetama, neka iskoristi još ovih nekoliko dana sesvetskog klizališnog leda.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.12.2022. 9:38:58

Create Account