Kolodvor kakvog nema niti u Tunguziji, putnici primorani pretrčavati prugu i uskakivati u vlak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.5.2022. 15:19:35
Kolodvor kakvog nema niti u Tunguziji, putnici primorani pretrčavati prugu i uskakivati u vlak

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prigradski vlak iz Dugog Sela za Harmicu jutros je došao na kolodvor Sesvete na 5. kolosijek, koji nema ulazno/izlaznog perona.



Prigradski vlak Dugo Selo - Harmica jutros je iz pravca Dugog Sela na kolodvor Sesvete došao na peti kolosijek. Ništa čudno rekli bismo, međutim, na tom kolosijeku za razliku od prva četiri koji su zjapili prazni, ne postoji ulazno-izlazni peron, povišeni dio uz kolosijek izgrađen upravo u cilju lakšeg, ali i sigurnijeg izlaska iz, odnosno ulaska u vlak. 


Nismo uspjeli doznati što je bilo po srijedi da vlak u 9,17 dolazi na kolosijek koji nije predviđen za ulaz i izlaz putnika, međutim, od nekih smo putnika doznali da se to zna češće događati.  


Osim što nije u redu, a niti u skladu s nekim sigurnosnim standardima da su putnici primorani preskakivati kolosijeke, kako bi se, posebice oni malo stariji, teškom mukom popeli u vlak, doista je neobjašnjivo radi čega se putnici tjeraju na taj potez, dok su ostali (putnički) kolosjeci prazni. 


Ministar Oleg Butković u jednom od svojih posjeta Sesvetama najavio je uređenje sesvetskog kolodvora kojemu osim zgrade primjerene 21. stoljeću trebaju nadstrešnice nad putničkim peronima, da putnici po kiši ne kisnu, ako im kojim slučajem vlak dođe na putnički peron. Ako ne, onda ništa. Tada se u vlak ulazi kao u Mrduši Donjoj, alpinističkim metodama kakvima je Stipe Božić osvojio Mt. Everest.



Inače, željezničko stajalište u Sesvetskoj Sopnici trebalo je, prema prijašnjim najavama, biti završeno do kraja travnja, u međuvremenu je produženo do početka ljeta i očekujemo ministra u Sesvetama da ga nešto priupitamo. Neće naravno, on uređivati kolodvor, ali njegovi podčinjeni direktori iz željeznice bi ga nekad trebali poslušati.


Do tada, narode, uskačite, nema nam druge. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account