Magnolije će cvasti Sesvetama, udruga S-Team priprema projekt Magnolija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.2.2022. 13:54:29
Magnolije će cvasti Sesvetama, udruga S-Team priprema projekt Magnolija

Foto: Ilustracija

Sesvetska udruga žena za promicanje zelene kulture, S-Team, priprema radionice za djecu, sadnju magnolija, roštiljanje...



S-Team, sesvetska udruga žena za promicanje tzv. zelene kulture priprema projekt Magnolija kojem je cilj sadnja tih prekrasnih cvatućih drvenastih biljaka na javnim površinama u Sesvetama. Čini se da bi prvo mjesto sadnje mogla biti Kašina, a u budućnosti, parkovi Magnolija, prihvate li se ideje ove udruge, mogli bi niknuti i drugdje. 


U svemu tome počinje se prvenstveno radionicama za djecu u kojima će ih se podučavati zelenom i održivom, te će i sami saditi magnolije.


"Za početak to će biti u parku Maksimir gdje je naša udruga dobila prostor u tamošnjoj mjesnoj samoupravi. Za sada ćemo s trenutno prijavljenih dvanaestoro sesvetske djece, nadam se i više, šetati parkom, učiti ih o biljkama na našem području, ekologiji, zaštiti okoliša, a u travnju ćemo i posaditi magnolije na prostoru gdje smo dobili dozvolu. Radionice počinju već ove subote, 12. veljače", govori nam Magdalena Hodak, predsjednica udruge.


Nada se da će se radionice za djecu pri kojima tijekom subotnjeg popodneva roditelji mogu obavljati druge stvari dok su djeca pod kontrolom edukatora ove udruge, biti održavane i na sesvetskom području, gdje se upravo traži pogodni prostor za ovu aktivnost.


"Također u planu nam je pokrenuti i svojevrsni festival proljeća čija bi uloga osim same zabave bila i educiranje ljudi o potrebi zaštite našeg okoliša, te širenje priče o ljepoti naših sesvetskih prigorskih krajeva", dodaje Hodak uz informaciju da je prvotna namjera napraviti park magnolija uz potok Kašina - Pod Lazine, kako, ako smo dobro upamtili, taj prostor nazivaju domaći mještani, ili jednostavno Kašinski jarek kako ga većinom nazivaju ostali, na prostoru državnog zemljišta koje danas služi većinom kao odmorište hodočasnicima, ali i oaza zelenila i hlada u vrućim ljetnim danima zagrebačkim, pa i naravno, sesvetskim izletnicima.


Prema toj ideji tu bi se postavila i mala drvena pozornica koja bi imala svoju multifunkcionalnost za različite evente.


U proceduri je ishođenje dozvola za navedene namijene, te traženje sponzora. Bude li sve u redu, prvo događanje bi trebalo biti već prvi svibnja ove godine, kad bi otvorenje projekta trebalo biti začinjeno roštiljadom, možda i kakvim glazbenim nastupom. 


Create Account