Malonogometnim turnirom i veselicom pod šatorom uz tamburaše završena sedmodnevna manifestacija Dani Brestja.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.5.2024. 11:44:57
Malonogometnim turnirom i veselicom pod šatorom uz tamburaše završena sedmodnevna manifestacija Dani Brestja.

Foto: Marko Gluhak i Borko Samec

Sedmodnevna manifestacija ponudila je za vrijeme trajanja više od 20 raznovrsnih programa.


Više od dvadeset različitih programa bilo je ponuđeno na ovogodišnjoj sedmodnevnoj manifestaciji Dani Brestja koju su uz mnoge suradnike organizirali Mjesni odbori Starog  Novog Brestja. Voditeljice cjelokupne organizacije bile su Ines Sosa Meštrović i Anđa Čujić. Vrhunac manifestacije bili su subota i nedjelja.


U subotu je održan susret folklornih skupina i onih malih i velikih, zatim turnir u beli i hakl u kavezu (ograđeno igralište u Starom Brestju).  Najbolji par u beli bili su Baleatori koji su uz medalje dobili i pehar, a drugoplasirani par zvali su se Doktori koji su dobili medalje. 


U haklu 1. mjesto osvojila je momčad 3x3 Intercity, druge su bile Sesvete, dok je 3. mjesto pripalo sastavu Batonge. U pauzi  je bilo priređeno natjecanje u košarkaškom gađanju trica, a nagrada je bila dres Luke Dončića. Uz sajam lokalnih OPG-ova mnogi su proveli ugodnu subotu pod velikim šatorom na igralištu OŠ Brestje uz gastro ponudu i zabavni program.


U nedjelju su se organizatori paljenjem svijeća kod spomenika u Starom Brestju, prisjetili svojih poginulih vitezova iz Domovinskog rata. Tijekom cijelog dana odvijao se malonogometni turnir koji je ulazio u svoju završnicu, a predvečer se trčala Cvjetna milja ulicama Novog Brestja gdje su sve ulice dobile nazive po cvijeću. Tih 1609 metara koliko iznosi engleska milja trčala se u konkurenciji odraslih i djece. Kod odraslih najbrži je bio Slavko parlov koji je vijelu dionicu pretrčao za 5:27, drugi je bio Vinko Bučanac, dok je treće mjesto pripalo Mateju Duvnjaku. 


U kategoriji djece prvo mjesto osvojio je Saša Uvarov, učenik 3. razreda osnovne škole, 2. je bio Josip Alvir, dok su treće mjesto podijelili Ivano Barić i Grgur Bilandžija koji su zajednuičkim prolaskom kroz cilj pokazali pravo prijateljstvo. Posebno treba istaknuti da je cijelu milju istrčao najmlađi sudionik utrke, četverogodišnji Romeo Rodrigez koji je uz svog tatu rođenog Argentinca, sadašnjeg stanovnika i zeta u Brestju, otrčao dionicu bez stajanja i odmora, te zaslužio posebnu malu nagradu organizatora.


Vrhunac cjelokupne manifestacije bio je 2. Memorijalni malonogometni turnir Stjepan Čutura kojeg su upravo uz Dane Brestja pokrenuli prijatelji mladog i aktivnog stanovnika Brestja kojeg, na žalost, vise nema među nama. 


Najbolji: 

1. mjesto: Avik energy tech, nagradu (pehar i medalje) je u ime obitelji Čutura uručila Lucija Čutura

2. mjesto: Propstore DKD/MIB, nagradu je uručila predsjednica VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović

3. mjesto: Pivnica Keti Sopnica, nagradu je uručio Stjepan Slaviček, predsjednik VMO Novo Brestje


Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dominik Šušković. Njemu je prigodnu statuu uručila predsjednica VMO Staro Brestje Anđa Čujić, a također dobio je i poklon ručni sat dar sponzora Radoš satovi.

Najbolji strijelac turnira je Filip Hodak, kojemu je nagradu u ime obitelji predala Katarina Čutura

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Antonio Knez, a nagradu mu je uručio Krešimir Meštrović, predsjednik DVD-a Novo Brestje


Naravno da je cijela večer, ujedno i manifestacija, nakon obraćanja organizatorica Ines Sosa Meštrović i Anđe Čujić, završena veselicom pod šatorom uz tamburaše. Bila je to jedna doista kompleksna i glomazna organizacija koja je na zadovoljstvo svih doista uspjela i bila vrlo posjećena.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2024. 11:06:47

Create Account