Manifestacija 13. Domjanićeve noći predstojeće nedjelje u Adamovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2021. 13:06:46
Manifestacija 13. Domjanićeve noći  predstojeće nedjelje u Adamovcu

Foto: Plakat

Ove godine već 13. po redu manifestacija Domjanićeve noći bit će održana u nedjelju, 17. listopada u Adamovcu.



Nakon što prošle godine iz pandemijskih razloga manifestacija nije održana, ove će godine biti održana, ali uglavnom po danu, a u noć će se ući s tamburašima.


Organizator KUD Dragutin Domjanić Adamovec sa svojim suorganizatorima poziva sve građane Prigorja i šire na  tradicionalnu kulturnu manifestaciju 13.DOMJANIĆEVE NOĆI  tj. već 11.glazbeni festival PO DRAGOMU KRAJU i 11. pjesnički festival POD MURVU NA KRČE koji se ove godine zbog ograničenja tj. epidemioloških mjera održavaju na lokacijama u Adamovcu (Krče) ispod Domjanićeve murve koja se nalazi na glavnoj ulici Dragutina M.Domjanića kod kućnog broja  16,  te na lokaciji doma  LD Fazan   ispod otvorenog šatora s mogućnošću grijanja ukoliko vremenska prognoza bude loša. Lokacija lovačkog doma je na području mjesta Belovar-Adamovec u šumi naziva Kozjača te sam ulaz na lokaciju bude označen sa obavijestima uz glavnu prometnicu.


Manifestacija odnosno festivali će se održati  17.10.2021 s početkom u 14 00 h. i to prvo pjesnički festival ispod murve na Krčima u 14 sati, te potom glazbeni festival kod doma LD Fazan s početkom u 15 sati.


"Ove godine za  pjesnički festival odazvalo se više od 30 pjesnika sa 120 radova,  te  dvadesetak učenika sa svojim pjesmama na  kajkavskom jeziku.


Za glazbeni festival pripremili smo 11 novih pjesama  za cijeli tamburaški orkestar popraćen klarinetima, trubom i harmonikom (20 članova orkestra i 19 izvođača pjesama) uz profesionalno ozvučenje", istaknuo je predsjednik društva Danijel Mrkonja.




Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account