Markota: Konačno rušimo opasnu građevinu u Selnici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2021. 13:02:55
Markota: Konačno rušimo opasnu građevinu u Selnici

Foto: Dražen Markota

Stara i derutna kuća uz prugu na ulazu u Sesvetsku Selnicu konačno je u postupku rušenja.



Stara ruševna kuća na ulazu u Sesvetsku Selnicu kod pružnog prijelaza konačno je danas u postupku rušenja. Radove je naručio HŽ, jer se ionako zgrada nalazila na prostoru željezničkog koridora, međutim željeznica dugo nije marila za to.


"Sjećate se kad sam vam još prije više godina govorio o toj zgradi koja je ustvari ruglo, ali i potencijalno opasna zgrada, jer su se u novije vrijeme tu znala motati i mladi, pa sam urgirao na sve strane da se, nakon smrti stanara zgrada konačno taj objekt makne s tog prostora", govori nam Dražen Markota, donedavni zamjenik predsjednika VGČ Sesvete, danas samo nositelj liste u svom naselju. Kaže da je dobro malo se odmoriti od politike, pa možda za naredne izbore krene opet.


Željeznica je dakle ipak uspjela srušiti i maknuti objekt, odnosno radovi u su u tijeku, jer, prema onome što smo čuli prilikom nedavnog posjeta ministra Butkovića Sesvetama, u planu je gradnja još dva kolosijeka između Sesveta i Dugog Sela, najopterećenijeg željezničkog pravca u Hrvatskoj, pa će sve što smeta u prostoru koridora morati biti maknuto.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account