Ministar Ćorić na Lipi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2019. 11:16:54
Ministar Ćorić na Lipi

Foto: Sesvete danas

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić u petak je sa suradnicima posjetio planinarski dom na Lipi i razgledao predjele Lipe i naselja Planina Donja.



Nakon sjajno organizirane akcije sadnje stabala u Kedlekovoj ulici u Sesvetama, na kojoj je sudjelovao i sam ministar Ćorić, te bio oduševljen organizacijom i odazivom građana, nije ga bilo teško nagovoriti da ponovo posjeti Sesvete i u djelokrugu njegovog razgleda nama važne predjele koji trebaju posebnu zaštitu, ali djelomice i obnovu.


Tako je u petak i sam planinar Tomislav Ćorić, a koji  prema vlastitom priznanju ulaskom u visoku politiku više nema vremena za planinarenje  iako bi želio, rado prihvatio poziv udruge Zelene i plave Sesvete, te planinarskog društva Lipa, uz koje su bili i članovi DVD-a Planina Donja, te s njima i svojim suradnicima planinarskim putem došao do doma na Lipi.


"Ovo je park prirode Medvednica, a željeli smo ministru pokazati njegov istočni dio, konkretno Lipu kako bi stvorio sliku o ljepoti ovog prekrasnog krajolika, ali i potrebi njegovog očuvanja", rekao nam je zamjenik predsjednika udruge ZIPS, Radoslav Dumančić.


U pratnji minstra Ćorića bio je i krajobrazni arhitekt Mate Kovač iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije. Razgovaralo se o unapređenju infrastrukture i zaštiti prirode u ovom dijelu Parka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2023. 17:21:17

Create Account