Mjesni odbor Sesvetski Kraljevec reagirao je na dolazak otpada kod njih

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.8.2021. 9:59:05
Mjesni odbor Sesvetski Kraljevec reagirao je na dolazak otpada kod njih

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vijeće Mjesnog odbora Sesvetski Kraljevec uputilo je otvoreno pismo građanima Sesveta o privremenom skladištenju glomaznog otpada na prostoru tvrtke Unija nova u Sesvetskom Kraljevcu.



Pismo prenosimo u cijelosti:


Poštovani Sesvećani,


Vezano uz današnju (održanu u utorak op.ur.) konferenciju za tisak gradonačelnika Tomaševića na kojoj je objavio odluku o skladištenju otpada u Sesvetskom Kraljevcu želimo vas obavijestiti kako sam poslao upit gradonačelniku, a VMO će uputiti zaključak prema gradskim vlastima u kojem tražimo žurne odgovore na slijedeća pitanja:


1. Iz kojeg razloga se odabrao baš Sesvetski Kraljevec za odlaganje?


2. Koja vrsta otpada će se odlagati i gdje točno?


3. Koji kapacitet ima to privremeno skladište i kojom dinamikom se planira dovoziti otpad?


Želimo znati točnu kubikažu i garanciju da navodno zatvoreni objekt ima kapacitet zaprimati otpad 75 dana. Također ćemo tražiti garanciju da se otpad ovdje neće sakupljati niti minutu više od najavljenog perioda. 


Na žalost smo i mi iz mjesnog odbora saznali za ovo tek jutros kroz medije što smatramo nedopustivim, jer nismo imali nikakvu priliku očitovati se o toj tematici niti obavijestiti susjede o planovima za naš kvart. 


Kolegica iz stranke Možemo je dobila informaciju da se ne radi novo odlagalište nego će se privremeno koristiti postojeće skladište. Riječ je o zatvorenom objektu postojećeg skladišta koje ima potrebne dozvole. Tamo će se skladištenje odvijati 75 dana i to što se skladišti neće tamo i ostati.


Mi ćemo ispred MO svakako pratiti razvoj situacije i voditi brigu o tih 75 dana.


Svakako vas pozivam da i osobno uputite pitanja izravno prema gradu na adresu:

ured.gradonacelnika@zagreb.hr



Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 9:10:14

Create Account