Mlade Sesvećanke osvojile zlato na Svjetskom step prvenstvu u Velikoj Gorici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2022. 9:05:15
Mlade Sesvećanke osvojile zlato na Svjetskom step prvenstvu u Velikoj Gorici

Foto: Step by step

Sesvetska plesna grupa zagrebačkog Plesnog studija Step by step osvojila je svjetsko zlato  u kategoriji dječjih step formacija.



Od 23. do 26.11. po prvi se puta u Hrvatskoj održalo Svjetsko prvenstvo u stepu, na kojem su među 1200 plesača iz čak 19 zemalja svijeta nastupili i hrvatski plesači. Osim što su se plasirali u dječja, juniorska i seniorska finala, plesačice Plesnog studija Step by step iz Zagreba, iz Sesveta, osvojile su 1. mjesto u kategoriji dječjih step formacija s koreografijom „Welcome to the Ritz“ u koreografiji Ivane Miličević, i tako dodali još jednu svjetsku zlatnu medalju hrvatskim plesnim uspjesima!  Osim dječje formacije, odličan rezultat ostvarila je i Vita Fiket osvojivši 4. mjesto u jednoj od najtežih kategorija, ženskim juniorskim solima s koreografijom Vendy Zajec, te Lucijan Hrvaćanin 5. mjesto u muškim seniorskim solima. Seniori su ovogodišnji viceprvaci svijeta sa step formacijom Street Battle u koreografiji Frana Žuglića. Posebno oduševljenje publike izazvala je i produkcija „This is the Greatest Show“ koreografa Vendy Zajec i Frana Žuglića koju je otplesalo 50 plesača Plesnog studija Step by step i koji su se okitili svjetskom broncom. Osim još sjajnih rezultata plesača iz Plesnog studija Step by step, i dubrovački klub  Step n Jazz osvojio je treće mjesto u juniorskim step formacijama te 2. mjesto u seniorskim malim grupama, u koreografiji Linde Valjalo.


Nakon 20 godina sudjelovanja na svjetskim prvenstvima u stepu i postizanja vrhunskih rezultata na istima, Hrvatski plesni savez dobio je priliku organizirati Svjetsko prvenstvo u ovoj posebnoj plesnoj disciplini i u Veliku Goricu dovesti vrhunske plesače stepa. Tako su zadnjih dana u Hrvatsku stigli steperi iz SAD-a, Kanade, Švicarske, Japana, Poljske, Češke, Ukrajine, Italije, Meksika i drugih zemalja koji se natječu u dječjim, juniorskim i seniorskim kategorijama.


Hrvatski plesni savez (nasljednik Hrvatskog show dance saveza) djeluje gotovo 30 godina i okuplja 20-ak plesnih klubova s više od 1000 članova koji su tijekom niza godina međunarodnih natjecanja u organizaciji International Dance Organization u svijetu vrlo uspješno predstavljali Hrvatsku i tako stvorili imidž zemlje s iznimno talentiranim i sposobnim plesačima, ali i koreografima i trenerima. Najznačajnije nagrade u Savezu na međunarodnim natjecanjima postižu upravo plesači stepa, posebne i atraktivne plesne tehnike koju su naša dva plesna studija, Step by step iz Zagreba i Step n Jazz iz Dubrovnika popularizirali na našim prostorima.  Step je specifična plesna tehnika u kojoj plesači zvukovima svojih step cipela stvaraju ritmove i nadopunjuju glazbu, stoga step plesači istovremeno rade na razvijanju muzikalnosti, kondicije, snage, ali i atraktivnosti koreografija.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.3.2023. 14:54:59

Create Account