Mladog Sesvećana s posebnim potrebama u tramvaju pretukli kontrolori ZET-a

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.8.2019. 16:03:25
Mladog Sesvećana s posebnim potrebama u tramvaju pretukli kontrolori ZET-a

Foto: Sesvete danas

Antonio Matko (21), mladić s posebnim potrebama ozlijeđen je u nedjelju popodne u tramvaju na križanju Savske i Vukovarske kad su ga izudarali kontrolori.



Mladića je, kako tvrdi, nogom u glavu s leđa udario kontrolor ZET-a uslijed čega je, obzirom da je tramvaj stajao na stanici, kroz otvorena vrata pao na tlo, udario glavom u nogostup, presjekao usnu i ozlijedio vrat.  Navodno je tom činu prethodila svađa s kontrolorom zbog neplaćene vozne karte, no to se dogodilo koji dan ranije, a Antonio tvrdi da ovoga puta nije došlo do svađe, nego je jednostavno napadnut.


Pozvana je policija koja je obavila očevid, Antonio je završio na hitnoj gdje mu je zašivena usna, te stavljen okovratnik zbog moguće ozljede vrata. Kvalifikacija ozljeda za sada je lakša međutim, kako su sami liječnici  izjavili, u takvim slučajevima se tek za koji dan može vidjeti hoće li biti i kakvih drugih ozljeda odnosno hoće li biti prekvalifikacije ozljede.


Što je točno po srijedi i kako se sve dogodilo znat će se nakon završetka istrage. U Zagrebačkoj policijskoj upravi potvrdili su nam da se incident dogodio, ali obzirom da istraga o tom slučaju traje, nisu mogli ništa više reći osim da će nam priopćenje o cijelom slučaju poslati po njenom  odnosno tijekom utorka. 


Što god bilo i kako se kod sukob Antonija i kontrolora razvijao, razloga za nasilje i to tako teško nije bilo. Uostalom, kontrolori ZET-a imaju instrumente i mehanizme za rješavanje i mnogo težih situacija, negoli je to sukob s mladićem s posebnim potrebama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.2.2024. 10:17:14

Create Account